Det ser måske ikke ud af så meget, men det smager skønt, og frikasséen kan naturligvis spises som tilbehør til mange andre stegeretter.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1833/436 - Energifordeling:
Protein: 32 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 262/63
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 7 g
Ingredienser:
- 800 g kartofler
- 1 blomkål
- 4 spsk. Becel let, flydende margarine
- 3 spsk. hvedemel
- 2 dl fløde 9 %
- 1 bdt. dild
- 600 g filet royal af torsk
- 7 dl vand
- ½ hønsebouillonterning
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes torsk royal med blomkålsfrikassé:
- Skrub/skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i tern.
- Skær fisken i ensartede stykker, krydr med salt og peber, og lad dem trække i 10 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Kog blomkålen lige knapt mør i 6 dl letsaltet vand.
- Hæld kogevandet fra blomkålen, men gem den.
- Læg fisken i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, tilsæt bouillonterning udrørt i 1 dl vand, og dæk fadet med stanniol.
- Damp fisken mør i ovnen i ca. 12-15 minutter.
- Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt hvedemelet.
- Rør kogevandet i lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er cremet og glat.
- Rør fløden i, og læg kartofler og blomkål i.
- Tilsæt masser af klippet dild. Varm frikasséen igennem – den skal ikke koge – og smag til med salt og peber.
Dommen: