Det ser måske ikke ud af så meget, men det smager skønt, og frikasséen kan naturligvis spises som tilbehør til mange andre stegeretter.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 
    1833/436
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 23 %
    Kulhydrat:
     45 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     262/63
    Protein: 5 g 
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 7 g

Ingredienser:

  • 800 g kartofler
  • 1 blomkål
  • 4 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 3 spsk. hvedemel
  • 2 dl fløde 9 %
  • 1 bdt. dild
  • 600 g filet royal af torsk
  • 7 dl vand
  • ½ hønsebouillonterning
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes torsk royal med blomkålsfrikassé:

  1. Skrub/skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i tern.
  3. Skær fisken i ensartede stykker, krydr med salt og peber, og lad dem trække i 10 minutter.
  4. Tænd ovnen på 200° C.
  5. Kog blomkålen lige knapt mør i 6 dl letsaltet vand.
  6. Hæld kogevandet fra blomkålen, men gem den.
  7. Læg fisken i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, tilsæt bouillonterning udrørt i 1 dl vand, og dæk fadet med stanniol.
  8. Damp fisken mør i ovnen i ca. 12-15 minutter.
  9. Smelt margarinen i en gryde, og tilsæt hvedemelet.
  10. Rør kogevandet i lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er cremet og glat.
  11. Rør fløden i, og læg kartofler og blomkål i.
  12. Tilsæt masser af klippet dild. Varm frikasséen igennem – den skal ikke koge – og smag til med salt og peber.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!