Thaifrikadeller er lavet af fiskefars og smagt til med koriander. Agurkesalaten smager dejligt syrligt. Hele retten er børnevenlig, så det er en god måde at få lidt fisk i maven på den yngre generation.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1755/423
  • Energifordeling:
    Protein: 22 %
    Fedt:
     15 %
    Kulhydrat: 63 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 451/108
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 17 g

Ingredienser:

  • 3 dl jasminris – anden slags ris kan også anvendes, men jasminris kan bare lige det dér ekstra
  • 400 g fiskefars
  • 150 g rejer (optøede, hvis de kommer fra frost)
  • 1 spsk. olie
  • 1 agurk
  • 400 g spidskål
  • 2 spsk. risvineddike
  • 2 spsk. fiskesauce
  • Frisk koriander – ca. ½ dl (hakket)
  • Sukker
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • Frisk koriander

Sådan tilberedes thaifrikadeller med ris og agurkesalat:

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Skyl og hak korianderen.
  3. Skær rejerne i mindre stykker.
  4. Skyl chilipeberen, fjern kernerne, og hak chilipeberen fint.
  5. Bland fiskefars, koriander, rejer og chilipeber godt sammen.
  6. Form den blandede fars til thaifrikadeller i en passende størrelse.
  7. Varm olien på en slip let-pande, og steg de formede thaifrikadeller ca. 3 minutter på hver side ve middel varme.
  8. Skyl agurken, og skær den i tynde skiver – evt. på et mandolinjern.
  9. Bland risvineddike og fiskesauce, og smag det til med sukker, salt og peber.
  10. Vend agurkeskiverne i marinaden, og lad agurkesalaten trække i minimum 10 minutter.
  11. Skyl imens spidskålen, og skær den i strimler.
  12. Vend spidskålen i agurkesalaten, når den har trukket i 10 minutter.
  13. Servér thaifrikadeller med ris og agurkesalat og et drys frisk koriander.

Dommen:
Natascha: 4 point ud 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag