Nem svamperisotto. Forholdsvis hurtigt at lave. Og så smager den bare lækkert og cremet. Serveret med et lækkert stykke brød. Helt igennem fin hverdagsret eller til en hygge-weekend.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2587/616 - Energifordeling:
Protein: 14 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 59 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 491/117
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 30 g stegemargarine
- 400 g champignoner
- 2 løg
- 4 dl risottoris
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 150 g ost
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 2 dl hakket persille
- 240 g groft grydebrød
Sådan tilberedes svamperisotto:
- Skyl champignonerne, og skær dem i grove stykker.
- Pil løgene, og hak dem groft.
- Lad halvdelen af stegemargarinen blive gylden i en sauterpande.
- Steg champignonerne ved kraftig varme i ca. 4 minutter. eller til de er gyldne.
- Tag champignonerne op.
- Kom resten af margarinen i panden, og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner.
- Svits løgene i ca. ½ minut.
- Tilsæt ris og svits ca. ½ minut mere.
- Hæld bouillonen i, og kog risene ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter eller til risene er møre.
- Riv imens osten.
- Vend de stegte champignoner, ost (gem lidt til pynt), salt og peber i risottoen og smag til.
- Servér straks den varme risotto, og pynt med persille og ost.
- Server brødet til den færdige risotto.
Margarine i en risotto?? Det er sgu blasfemi!!
🙂 Det fungerer nu fint. Osten giver den cremede smag.
Hilsen Beate