Svampebygotto er nemt – men kræver lidt tålmodighed – og kan varieres i det uendelige.

Personer

Minutter

Bygotto er en risotto kogt på perlebyg i stedet for på ris. Det er som sådan ingen forskel på tilberedningen. 

Ingredienser

  • 1½ l varmt vand
  • 2 grøntsagsbouillonterninger
  • 250 g champignoner
  • 200 g svampe (f.eks. frossen svampemix)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 lille løg
  • 2 stængler bladselleri
  • 300 g perlebyg
  • 1½ dl hvidvin
  • Frisk persille
  • Lidt citronsaft
  • 25 g stegemargarine
  • 40 g revet parmesan
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes svampebygotto

  1. Hak bladselleri og løg fint.
  2. Kog 1½ l vand op i elkedlen, hæld det op i en skål og put bouillonterningerne i.
  3. Varm olien op i en sauterpande, og svits løg og selleri ved svag varme i mindst 10 minutter.
  4. Hak svampene, undtage en lille håndfuld til tilbehør.
  5. Skru op for varmen, tilsæt byg og rør rundt.
  6. Hæld hvidvinen i, og rør, indtil byggen har suget al væden op.
  7. Tilsæt de hakkede svampe, lidt salt og lidt bouillon.
  8. Skru ned for varmen, og bliv ved med at hælde bouillon i og røre. Det er vigtigt, at bouillonen får lov at koge ind, før du tilsætter den næste.
  9. Forsæt med dette indtil byggen er blød, men stadig har bid. Det tager ca. 30-45 minutter.
  10. Imens steges de hele svampe på en pande med lidt salt.
  11. Tag bygottoen af varmen, smag den til med salt og peber, og rør det meste af parmesanen og al margarine i. Tilsæt evt. mere bouillon, hvis bygottoen bliver for tør. Den skal være lækker cremet.
  12. Læg låg over, og lad bygottoen hvile i et par minutter.
  13. Vend den friskhakkede persille i, og servér bygottoen med de ristede svampe og mere friskrevet/-høvlet parmesan.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1898/452
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    290/69
    Protein: 2 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter på “ottoer”

Selleri-risotto

Selleri-risotto

Wokotto

Wokotto

Castello-risotto med kylling og persille

Castello-risotto med kylling og persille

Asiatisk inspireret risotto og kalvewok

Asiatisk inspireret risotto og kalvewok

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Svampebygotto
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)