Vi har før forsøgt os med quorn tidligere – uden den store begejstring – men denne gang marinerede vi den, og det gav sandelig en velsmagende forskel.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 3 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2326/554
  • Energifordeling:
    Protein: 14 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat:
    28 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    574/137
    Protein: 5 g
    Fedt:
    4 g
    Kulhydrat: 19 g

Ingredienser:

  • 150 g quorn i stykker
  • 6 spsk. appelsinjuice
  • 2 spsk. cognac
  • 1 spsk. soyasauce
  • 4 tsk. vineddike
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. sesamolie
  • 1 rødløg
  • 450 g wokblanding
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 1½ strøget tsk. majsstivelse
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 225 g spaghetti

Sådan tilberedes sursød quorn i wok:

  1. Marinér quornstykkerne i juice, cognac, soyasauce, vineddike og presset hvidløg i 30 minutter.
  2. Kog spaghettien efter anvisnigen på pakken.
  3. Skær løget i skiver.
  4. Tag quornstykkerne op af marinaden. Gem marinaden.
  5. Varm halvdelen af ​​olien i en wok eller stor stegepande.
  6. Steg løgskiverne i 3-4 minutter, indtil de er bløde.
  7. Tag løgene op af wokken med en hulske.
  8. Tilsæt quornstykkerne, og lad dem stege i 3-4 minutter eller til de er gyldne.
  9. Tag quornstykkerne op med en hulske, og gem dem sammen med løgene.
  10. Tilsæt resten af ​​olien, og steg wokblandingen i 4 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre, men stadig sprøde.
  11. Tilsæt igen quornstykker og løg.
  12. Bland den gemte marinade med grønsagsbouillon, sirup og majsstivelse, og rør det i grøntsagerne.
  13. Dæk wokken/panden, og lad det simre i 2-3 minutter.
  14. Krydr med salt og peber.
  15. Servér med kogt spaghetti.

Dommen:

Natascha: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”