Sunde frikadeller med sundt tilbehør – okay, det er måske ikke alle, der anser pasta for sundt pga. stivelse og kulhydrater, men spinaten er i hvert fald sund.
Personer
Minutter
De sunde frikadeller er ikke kun fyldt med grøntsager, der er også kød i. Så det er altså vegetardunser.
Ingredienser
- 500 g blandet fars (kalv og flæsk)
- 1½ æg
- 1 løg
- 3 spsk. mel
- 2½ dl minimælk
- ½ dl vand
- 2½ gulerødder (ca. 150 g renset vægt)
- 1 pastinak (ca. 150 g renset vægt)
- 2 tsk. timian
- 1 bdt. persille
- Salt
- Peber
TILBEHØR:
- 230 g pasta farfalle (sløjfer)
- 200 g babyspinat
- 60 g små tomater (f.eks. roma- eller cherrytomater)
- 1½ spsk. Italian dressing
- 115 g mager ost, maks. 11 %
Sådan tilberedes sunde frikadeller med pasta og spinat:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen, lad dem dryppe af og køle af bagefter.
- Rør farsen med salt og peber.
- Tilsæt æg, mel, vand og mælk.
- Skræl gulerødder og pastinak, og riv/hak/blend dem sammen med det pillede løg og persillen.
- Tilsæt timian og de hakkede grøntsager.
- Stil farsen i køleskabet, og lad den hvile i 20 minutter.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Form frikadeller med en ske, og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
- Stil dem i ovnen til de er gennemstegte – ca. 20 minutter.
- Skyl spinaten, og fjerne stilke og urenheder.
- Hak tomaterne.
- Skær osten i tynde stænger.
- Bland pasta, spinat, tomater og ost med dressingen.
- Servér straks.
Velbekomme!
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1807/430 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 42 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 455/108
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Informationer
Opskriftens navn
Sunde frikadeller med pasta og spinat
Forfatter
Beate
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on