Stegte kødboller med enebær har en særpræget smag – enten elsker man dem, ellers hader man dem. Hvis der er rester tilbage, er de også gode til frokost på et stykke brød, hvis der da ikke har været tyve på spil i løbet af natten.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g mager flæskefars
  • 2 løg
  • 1 æggehvide
  • 5 enebær
  • 1 tsk. rosmarin
  • 100 g rasp
  • 2 dl minimælk
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 4 gulerødder
  • 2 porrer
  • 1 dl fromage frais
  • Dressingmix eller diverse krydderier

Sådan tilberedes stegte kødboller med enebær

  1. Skræl og kog kartoflerne i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 180° C.
  3. Pil og hak løg fint.
  4. Knus enebær.
  5. Rør kødet med de øvrige ingredienser, og tilsæt mælk lidt ad gangen, til farsen får den rette konsistens.
  6. Form farsen til kødboller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Steg bollerne i ca. ½ time.
  8. Ordn gulerødder og porrer, og kog dem i let saltet vand, så der stadig er lidt bid i dem.
  9. Rør fromage frais med Dressingmix eller krydderier efter eget valg, og servér den til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2179/519
  • Energifordeling:
    Protein: 32 %
    Fedt: 15 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    386/92
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter på kødboller

Løvehoveder

Løvehoveder – aka kinesiske kødboller

Spaghetti og kødboller i tomatsovs

Spaghetti og kødboller i tomatsovs

Kødboller med bagte rodfrugter

Kødboller med bagte rodfrugter

Boller i karry

Boller i karry

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegte kødboller med enebær
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)