Kender du det, at du har taget to kyllingebrystfileter op, fordi I er alene i aften, men pludselig står datteren og svigersønnen udenfor – og de vil gerne blive at spise. Sådan her kan man øge fileterne. Man behøver selvfølgelig ikke vente på, at der kommer uventede gæster, man kan jo også bare lave det, fordi det smager godt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2414/575 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 512/122
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 18 g
Ingredienser:
- 1 spsk. rød pesto
- 2 porrer
- 2 kyllingebrystfileter
- Ca. 10 grønne oliven
- Ca. 2 tsk. Grillkrydderi (gerne hjemmelavet)
- 1 1/4 dl creme fine 7 %
- 4 spsk. dijonsennep
- 2 tsk. tørret rosmarin
- 2 tsk. olie
- 1 icebergsalat
- 200 g pasta
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 ciabattabrød
Sådan tilberedes kylling til to til fire:
- Kog pastaen efter anvisningen på posen, og lad den køle og dryppe af.
- Skyl og rens porrerne, og hak den ene fint sammen med oliven.
- Skær kyllingefileterne op, så de kan foldes ud og blive dobbelt så store.
- Bank kødet endnu tyndere med en kødhammer.
- Smør det med pesto på indersiden. Drys med grillkrydderi, og kom porre-olivenblandingen oven på.
- Rul hver filet sammen som en roulade, og sæt kødnåle/tandstikker i, så rullen holder sin form.
- Pensl rullerne med olie, og steg dem på en tør grillpande, til de er gennemstegt.
- Kog fløde og sennep op under omrøring.
- Tilsæt rosmarin, og smag til med salt og peber.
- Skyl salaten, og snit den. Skær den sidste porre i ringe.
- Bland salat, pasta og porreringe (og evt. hvis der er mere porre-olivenblanding tilbage).
- Lun evt. ciabattabrødet, og skær det i tykke skiver.
- Skær kyllingerouladerne i tykke skiver, og servér.
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
Samlet:
- Smør fileterne med rød pesto.
- Kom porrer-olivenblandingen på.
- Rul fileterne sammen.
- Stik tandstikkere i.
- Steg kyllingerullerne på panden.
- Steg dem på alle sider.
- Snit salaten.
- Skær porren i ringe.
- Skær kyllingerouladerne i skiver.