Stegte æbler i cognaccreme er en lækker, forfriskende dessert, hvor de lune æbler falder godt i hak med den kolde creme. Skrællen på æblerne skal helst ikke være for sej.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 æbler
- 1 spsk. margarine
- 75 g sukker
- 2 tsk. stødt kanel
- 2 dl fromage frais
- Cognac efter smag
Sådan tilberedes stegte æbler i cognaccreme
- Fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i både.
- Smelt margarinen på en pande, og tilsæt sukker og kanel, og lad det smelte ved svag varme.
- Vend forsigtigt æblerne i karamellen, og steg ved svag varme i ca. 5 minutter. Æblerne må ikke blive for bløde og jattede.
- Smag fromage frais til med cognac, og fordel det i 4 glas.
- Tag æblerne af panden, og fordel dem oven på cognaccremen.
- Pynt evt. med et bær og lidt spiseligt guldstøv.
- Kategori: Dessert
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 15 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 834/199 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 15 %
Kulhydrat: 74 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 464/111
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 20 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegte æbler i cognaccreme
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on