En ganske almindelig sund omgang stegt svinelever med dejligt, sundt tilbehør og evt. en klat dressing. Hurtigt og nemt.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 2 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2289/545 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 46 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 636/152
Protein: 12 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 350 g svinelever
- 2 spsk. mel
- 1 stort løg
- ½ spsk. Becel let, flydende margarine
- ½ spsk. olie
- 100 g grønne linser
- ½ rød peberfrugt
- 100 g majskerner
- 2 spsk. sød chilisauce
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- En rest dressing
Sådan tilberedes stegt svinelever med krydrede linser:
- Skær leveren i skiver, hvis den ikke allerede er det.
- Hæld mel, salt og peber i en plastikpose.
- Kom leveren i posen og ælt rundt, så leveren bliver dækket på alle sider.
- Smelt margarinen på en pande, og tilsæt olie, når margarinen er bruset af.
- Brun leverstykkerne på begge sider, og steg videre ved svag varme, til de er helt gennemstegte.
- Skær løget i tynde ringe, og brun det med sammen med leveren.
- Skyl linserne godt.
- Kom dem i en gryde med kogende vand tilsat salt.
- Kog linserne ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter, eller til de er møre (uden at koge ud).
- Lad linserne dryppe af i en sigte.
- Skær peberfrugten i tern.
- Tag stegt svinelever og løg af panden, tør panden af, og kom de afdryppede linser i panden sammen med peberfrugt, majs, chilisauce, vand og salt.
- Varm blandingen godt igennem.
- Servér stegt svinelever og krydrede linser med dressing.
Dommen: