En dejlig stegt skrubbefilet med en skøn, skøn, skøn hummersauce, som helt sikkert også kan serveres til anden stegt fisk.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g skrubbefilet
- 110 g hvide asparges
- 15 g stegemargarine
- 1 spsk. olie
- 1 dl fløde 4 %
- 2 spsk. kapers
- 1 rød peberfrugt
- 2 dl hønsefond
- Ca. 120 g jomfruhummerhaler, pillet vægt
- 2 skalotteløg
- Evt. æblecidereddike
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 650-800 g kartofler
- Citronskiver
Sådan tilberedes stegt skrubbefilet med lækker hummersauce
- Skrub eller skræl kartoflerne, skær dem i tykke skiver, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Drys skrubbefileterne med salt og peber på begge sider, og steg dem på en varm pande i en blanding af margarinen og olien, til fisken er gylden på begge sider.
- Fjern skallerne på hummerhalerne. Gem skallerne.
- Fjern den sorte tarmstreng.
- Skær halerne i mundrette stykker.
- Skyl peberfrugten, fjerne stokken, og skær peberfrugten i tern.
- Pil løgene, og skær det ene i tern.
- Lad aspargeserne dryppe af, hvis de kommer fra glas/dåse, bræk den nederste træede del af, hvis det er friske asparges.
- Skær aspargeserne i mindre stykker.
- Kog hummerskallerne, det hele løg og hønsefond ind til ¼ i en stor gryde.
- Si saucen.
- Tilsæt fløden og det hakkede løg, og kog saucen ind igen.
- Smag til med salt, peber og evt. æblecidereddike, hvis du ikke synes saucen er syrlig nok.
- Tilsæt kapers, peberfrugt, asparges og jomfruhummerhaler 1 minut før servering, og varm det hele igennem.
- Servér stegt skrubbefilet med en skive citron, kartoflerne og den lækre hummersauce.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1711/407 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 360/86
Protein: 7 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Stegt skrubbefilet med lækker hummersauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on