Enten kan man lide lever, eller også kan man ikke. Nogle kan bedre lide stegt kalvelever end svinelever eller omvendt. Vi kan lide det hele, bare det er tilberedt lækkert.
- Kategori: Hovedret/Tilbehør
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1981/472 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 41 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 484/116
Protein: 9 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g kalvelever
- 2 løg
- 4 spsk. mel
- 40 g margarine
- 4 dl vand
- 1 spsk. majsstivelse
- 220 g rødbeder
- 2 spsk. hvidvinseddike
- 2 æbler
- 1 ½ dl tykmælk
- 1 spsk. olivenolie
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk. græskarkerner
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes stegt kalvelever og rødbedesalat:
- Kog rødbederne med skræl i ca. 45 minutter, til de er gennemkogte.
- Rist græskarkernerne.
- Fjern kernehuset fra æblerne, og skær æblerne i tern.
- Pil skrællen af rødbederne.
- Skær rødbederne i tern, og dryp dem med eddiken.
- Vend rødbeder og æbler sammen.
- Rør tykmælken med olie, presset hvidløg, salt og peber.
- Vend den sammen med rødbeder og æbler og smag til.
- Drys rødbedesalaten med græskarkerner.
- Rens leveren for hinder, og skyl den i koldt vand.
- Skær leveren i 1 cm tykke skiver, vend i mel, og krydr med salt og peber.
- Steg leveren i margarinen 4 minutter på hver side ved jævn varme.
- Tag den af panden, og hold den varm.
- Pil løgene, skær dem i ringe, og steg dem på samme pande, ved samme temperatur.
- Tag løgene af panden, og hold dem varme.
- Hæld 3 dl kogende vand på panden, og kog op.
- Tilsæt majsstivelse rørt ud i den sidste dl vand.
- Kog op, og smag til med salt og peber.
- Læg leveren tilbage i sovsen, og læg løgene oven på.
- Servér stegt kalvelever med den lune rødbedesalat.
Dommen: