Jeg elsker fisk, og jeg elsker kartoffelmos. Så hvad kan vel være mere indbydende end stegt fisk på krydret kartoffelmos? For selvom jeg holder ekstremt meget af god, gammeldags kartoffelmos – og har gjort det, siden jeg var barn – så er det fint at variere det. Og det har jeg gjort i denne opskrift.

Personer

Minutter

I kartoffelmosen er der bl.a. et hjemmelavet blandingskrydderi. Jeg husker ikke helt ingredienserne og blandingsforholdet, for vi laver tit vores egne blandingskrydderier. Jeg mener at kunne huske, at dette bestod af bl.a. paprika, røget paprika, muskatnød, spidskommen og chili. Så enten kan du købe et blandingskrydderi eller lave dit eget – hvor der er frit valg på alle hylder i krydderiskabet.

Ingredienser

  • 1200 g bagekartofler
  • 400 g frosne ærter
  • 2 bakker karse
  • 150 g blandet salat – kan købes færdigblandet i supermarkedet, eller du kan blande noget selv
  • ½ økologisk citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • 600 g langeloins uden skind
  • 1 spsk. blandingskrydderi (se ovenfor)
  • 2 dl græsk yoghurt, 10 %
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes stegt fisk på krydret kartoffelmos/-puré

  1. Start med at skrælle kartoflerne, og skære dem i grove stykker.
  2. Kog dem godt møre i usaltet vand.
  3. Hæld imens de frosne ærter op i en skål, og hæld kogende vand over dem, så de kan tø op.
  4. Klip karsen af.
  5. Hæld ærterne i en sigte, og lad dem dryppe godt af.
  6. Bland ærter, salat og karse sammen, og tilsæt citronsaft, revet citronskal og et par dråber olivenolie, og vend rundt.
  7. Dup fisken tør, og skær den ud i portionsstykker.
  8. Krydr med salt og peber.
  9. Varm en pande op ved høj varme, og tilsæt lidt olie.
  10. Steg fiskestykkerne i 3-4 minutter på skindsiden.
  11. Vend fiskestykkerne, og steg dem ½ minuts tid på den anden side, eller til den er så stegt, som du ønsker.
  12. Rør blandingskrydderiet sammen med yoghurten.
  13. Hæld vandet fra kartoflerne, drys med lidt salt og tilsæt 1 spsk. olivenolie.
  14. Pisk mosen godt med et piskeris, og vend den krydrede yoghurt let ned i den.

Får du kartoffelmos/-puré til overs, kan du røre et æg i og lave bagt kartoffelmos af det. Eller du kan lave kartoffelklatkager eller kartoffelmosvafler. Kartoffelmosvafler kan laves ved at røre 200 g kartoffelmos sammen med 2 æg, 2 spsk. mel, lidt salt, 20 g smeltet smør eller olie og krydderier efter eget valg. Så skal dejen bare en tur i vaffeljernet, og så er der snart lækre kartoffelmosvafler.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2527/602
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    380/91
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter på kartoffelmos

Hjertegryde med grov kartoffelmos

Hjertegryde med grov kartoffelmos

Kartoffelmos af bagte kartofler

Kartoffelmos af bagte kartofler

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Bønnegryde med cremet kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Bagt kartoffelmos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Stegt fisk på krydret kartoffelmos/-puré
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)