Stegeben – eller gnaveben – er ikke noget alle bryder sig om, måske fordi det er lidt ”dyrisk” at spise, det er ikke lige noget man skærer ud med kniv og gaffel, og så fedter det. Prøv at servere det med en god, kold kartoffelsalat i stedet for de sædvanlige kogte kartofler og brun sovs. Denne kartoffelsalat egner sig også fint til påske- eller julefrokosten eller til buffeten med f.eks. roastbeef eller pølser til.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1812/431 - Energifordeling:
Protein: 16 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 54 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 444/106
Protein: 4 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 500 g stegeben
- 10 g margarine
- 1½ løg
- 4 laurbærblade
- 3 hele nelliker pr. ben
- 1 kg kogte, kolde kartofler – gerne med skræl på
- 2 dl A38
- ½ dl ketchup
- 2 fed hvidløg
- Ca. ½ tsk. chilipulver
- Ca. 1 tsk. karry
- Ca. 1 tsk. paprika
- Ca. ½-1 tsk. sukker
- Salt
- Peber
- 1 bdt. purløg
Sådan tilberedes stegeben med god kartoffelsalat:
- Tænd ovnen på 225° C.
- Skær det hele løg i skiver, og brun det i margarinen.
- Læg de brunede løgskiver i en bradepande.
- Læg stegebenene oven på løgene.
- Stik hele nelliker i benene, læg laurbærblade ved, og krydr benene med salt og peber.
- Tilsæt ca. ½ l vand, og lad benene stege ca. ½ time.
- Skru ned på 175° C, og steg videre i ca. 1 time.
- Tilsæt mere vand, hvis nødvendigt.
- Hak det halve løg fint, og pres hvidløgene.
- Bland A38 med løg, hvidløg og ketchup.
- Smag til med chili, karry, paprika, sukker, salt og peber.
- Skær kartoflerne i skiver, og bland dem forsigtigt i dressingen.
- Pynt med purløg.
Dommen:
Filip: Helt sikkert en ”gemmer”
Elisabeth: Det smager ikke specielt godt
Nicklas: Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Samlet:
Helt sikkert en ”gemmer”