Sprødstegt laks med æblepeberrodssauce, porrer og pasta er kræs med kræs på … eller til.
Personer
Minutter
Altså laks er bare et hit, no matter what, men især når skindet er som sværen på flæskestegen. Saucen her, jamen altså. Velsmag. Prøv den! Og så sammen med lækker pasta. Hjemmelavet naturligvis.
Ingredienser
- 400 g laksefilet med skind
- 1 rødløg
- 3 porrer
- 2 dl fløde 4 %
- 2 madæbler
- ½ hønsebouillonterning
- 1 dl vand
- Citronsaft
- 1 bdt. persille
- Lidt friskrevet peberrod
- Olie og margarine til stegning
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300-400 g hjemmelavet pasta i strimler/bånd
Sådan tilberedes sprødstegt laks med æblepeberrodssauce, porrer og pasta
- Skær porrerne i 6-8 cm lange stykker, og kog dem i ca. 5 minutter i letsaltet vand.
- Hæld koldt vand over.
- Skær løg og æbler og i tern.
- Svits dem i lidt olie i en gryde i et par minutter.
- Tilsæt fløde og vand og bouillonterning, og lad det koge op.
- Skru ned for varmen, og læg porrerne ned i saucen, og lad det simre lidt.
- Smag til med friskrevet peberrod, citronsaft, salt og peber.
- Fjern skæl på laksen.
- Skær laksen i portionsstykker – hvis det ikke er gjort.
- Krydr fisken med salt og peber, og steg den i lidt olie og margarine på skindsiden i ca. 5-7 minutter.
- Tag panden af varmen, og vend laksen, så den bliver stegt kort tid i eftervarmen.
- Kog pastaen i 3 minutter.
- Servér med friskhakket persille.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter – hvis du har gjort pastaen klar
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2633/627 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 522/125
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Sprødstegt laks med æblepeberrrodssauce, porrer og pasta
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on