Jeg ved det godt – enten kan du lide kalvelever, eller også kan du ikke. Indmad er ikke populært … eller også er det. Det er sådan en ret, som du ikke kan elske en lille smule. Det er lidt ligesom at være gravid – enten er du det, ellers er du det ikke – du ikke være det en lille smule.

Personer

Minutter

​Jeg er vild med kalvelever – ja, også svinelever og kyllingelever – og også mange andre former for indmad. Dog har jeg det ikke så godt med nyrer, fordi jeg en gang fik serveret nyrer, der ikke var friske eller var tilberedt forkert, jeg ved ikke hvilken af delene. De både smagte og lugtede af … ja, urin. Så jeg har ikke forsøgt siden.

Desværre er det tit af samme grund folk ikke kan lide lever – fordi de har fået noget, der ikke var tilberedt korrekt. Men jeg kan varmt anbefale denne sprøde kalvelever med spicy rosenkål. Den synes jeg, du skal prøve. Og har du en ret med nyrer, der smager godt, så send opskriften til mig, så lover jeg, at jeg nok også skal give den et forsøg. 😊

Ingredienser

  • 800 g rosenkål – frosne eller friske
  • 40 g Becel let, flydende margarine
  • 40 g hvedemel
  • 2 dl grøntsagsbouillon
  • 3 dl minimælk
  • 2 knsp. stødt muskatnød
  • 1 spsk. kommen
  • 6 spsk. sesamfrø
  • 500 g kalvelever
  • 2 spsk. olivenolie
  • 300 g tørrede nudler
  • 1 rød chilipeber
  • 1 lime – både saft (1 spsk.) og revet skal (1 tsk.)
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes sprød kalvelever med spicy rosenkål

  1. Damp rosenkålen i ca. 1 dl vand tilsat lidt salt, til rosenkålen er mør, men stadig har bid.
  2. Smelt margarinen, tilsæt hvedemel, og rør rundt, til det har samlet sig.
  3. Tilsæt bouillon, mælk, muskatnød samt lidt salt og peber, og lad det koge sammen til en sovs.
  4. Rist imens kommen og lidt salt og peber på en tør pande ved jævn varme i tre minutters tid. Ryst panden i ny og næ.
  5. Hæld krydderiblandingen i en lille skål, og bland sesamfrøene i.
  6. Fjern sener og hinder på leveren, skær den i tynde skiver, og vend den i krydderiblandingen.
  7. Kom olien på en pande, og steg leveren ved kraftig varme i ca. 3 minutter. Vend af og til. Kan al leveren ikke være på panden, så steg af to omgange.
  8. Kom nudlerne i kogende vand tilsat salt, og kog dem i et par minutter.
  9. Lad nudlerne dryppe af i et dørslag.
  10. Hak chilipeberen, og tilsæt den sammen med limesaft og revet limeskal til sovsen.
  11. Smag til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    3034/722
  • Energifordeling:
    Protein: 24 %
    Fedt: 29 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    530/127
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med indmad

Hjertegryde med grov kartoffelmos

Hjertegryde med grov kartoffelmos

Helstegt svinelever

Helstegt svinelever

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

Finker

Finker

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Sprød kalvelever med spicy rosenkål
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)