Skindstegt kuller med dejligt tilbehør. Bønner er lækre og sunde. Sådan er det bare. Men husk at sætte dem i blød i minimum 8-12 timer eller gerne aftenen før.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1802/429 - Energifordeling: Protein: 46 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 24 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 483/115
Protein: 12 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 5 g
Ingredienser:
- 100 g tørrede bønner – vi brugte pintobønner – som har været sat i blød i ½ l vand i minimum 8 timer
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. dijonsennep
- 3 spsk. citronsaft
- 225 champignoner
- 250 cherrytomater
- 200 g salattern
- 1 dl grofthakket blandet salat
- 50 g hasselnødder
- 600 g kullerfileter med skind
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes skindstegt kuller med bønnesalat:
- Afvej bønnerne, skyl dem, og sæt dem i blød i ½ l vand i mindst 8 timer. Kassér udblødningsvandet.
- Bring ½ vand tilsat salt i kog i en gryde.
- Kom bønnerne i gryden, og kog dem ved svag varme og under låg ca. 35 minutter, til de er møre – uden at være kogt ud.
- Rør imens en marinade af 1 spsk. olie, sennep, citronsaft, salt og peber.
- Hak nødderne.
- Skyl tomaterne, og skær dem i halve.
- Skyl champignonerne, skær roden af, og skær champignonerne i skiver.
- Hæld vandet fra bønnerne, og lad dem dryppe godt af.
- Vend de lune bønner i marinaden, og lad dem køle lidt af.
- Rids imens skindsiden af fisken med en skarp kniv.
- Krydr den anden side med salt og peber.
- Steg fileterne på skindsiden i den sidste spiseskefuld olie i 2-3 minutter.
- Tag den skindstegte kuller af panden, og lad filetterne hvile tildækket i 2 minutter.
- Vend de marinerede bønner med champignoner, tomater, salat og ost.
- Drys med nødder.
- Servér bønnesalaten til skindstegt kuller.
Velbekomme!
Husk at sætte bønnerne i blød dagen før eller om morgenen – mindst 8 timer før.
Dommen: