Skærising med stegt spidskål og fiskesauce er en vanvittig lækker ret. Den er forholdsvis nem at lave, men du skal holde mange bolde i luften på én gang.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g skærisingfilet
- 1 bdt. dild
- 1 økologisk citron
- 2 dl vand
- 1 fiskebouillonterning
- 1 dl hvidvin
- 1 dl fløde 4 %
- 1 skalotteløg
- 1 spsk. olie + olie til stegning af fisken
- 1 spidskål
- 250 g cherrytomater
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 700-800 g kartofler
Sådan tilberedes skærising med stegt spidskål og fiskesauce
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Skær halvdelen af skalotteløget i tern.
- Kom det i en lille gryde sammen med hvidvinen, og lad det koge ind, til hvidvinen er næsten væk.
- Tilsæt vand, fiskebouillonterning og fløde, og kog igen ind, denne gang til det halve.
- Smag til med salt og peber.
- Halvér cherrytomaterne, og tilsæt dem ca. 1 minut, inden servering, så de bliver lunet lidt.
- Hak resten af skalotteløget fint, og skær spidskålen i strimler.
- Svits løg og spidskål på en pande i olien i ca. 5 minutter. Tilsæt hakket dild.
- Smag til med revet citronskal samt salt og peber.
- Fold fiskefileterne på langs, krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1936/461 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 47 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 287/68
Protein: 4 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Informationer
Opskriftens navn
Skærising med stegt spidskål og fiskesauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on