Skærising med stegt spidskål og fiskesauce er en vanvittig lækker ret. Den er forholdsvis nem at lave, men du skal holde mange bolde i luften på én gang.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g skærisingfilet
  • 1 bdt. dild
  • 1 økologisk citron
  • 2 dl vand
  • 1 fiskebouillonterning
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dl fløde 4 %
  • 1 skalotteløg
  • 1 spsk. olie + olie til stegning af fisken
  • 1 spidskål
  • 250 g cherrytomater
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 700-800 g kartofler

Sådan tilberedes skærising med stegt spidskål og fiskesauce

  1. Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
  2. Skær halvdelen af skalotteløget i tern.
  3. Kom det i en lille gryde sammen med hvidvinen, og lad det koge ind, til hvidvinen er næsten væk.
  4. Tilsæt vand, fiskebouillonterning og fløde, og kog igen ind, denne gang til det halve.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Halvér cherrytomaterne, og tilsæt dem ca. 1 minut, inden servering, så de bliver lunet lidt.
  7. Hak resten af skalotteløget fint, og skær spidskålen i strimler.
  8. Svits løg og spidskål på en pande i olien i ca. 5 minutter. Tilsæt hakket dild.
  9. Smag til med revet citronskal samt salt og peber.
  10. Fold fiskefileterne på langs, krydr med salt og peber, og steg dem i lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1936/461
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 47 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    287/68
    Protein: 4 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med skærising

Skærising med sommerfrikassé og melonsalat

Skærising med sommerfrikassé og melonsalat

Ovnbagt skærinsingfilet med avocado og linsesalat

Ovnbagt skærinsingfilet med avocado og linsesalat

Skærising i filosække

Skærising i filosække

Skærising med hjertesalat og aromatisk sauce

Skærising med hjertesalat og aromatisk sauce

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Skærising med stegt spidskål og fiskesauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)