Det behøver ikke at være skærising, anden slags fisk kan sagtens “gemmes i sækkene” sammen med svampene.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2510/598 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 48 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 544/130
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 16 g
Ingredienser:
- 2 spsk. olivenolie
- 225 g ris
- 1 hel kanelstang
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt kardemomme
- 1 tsk. stødt koriander
- 4 dl vand
- 400 g blandede svampe
- 600 g skærisingfilet
- 120 g filodej
- 4 spsk. Becel let, flydende margarine
Tilbehør:
- 4 spsk. græskarchutney eller anden chutney
Sådan tilberedes skærising i filosække:
- Varm 1 spsk. olie op i en gryde, og svits ris og krydderier i olien under omrøring.
- Tilsæt vand og ½ tsk. salt, og kog risene 10 minutter.
- Sluk for blusset, og lad risene trække i 10 minutter.
- Varm ovnen op til 175° C.
- Rist svampene på en pande i den sidste spsk. olie.
- Krydr med salt og peber.
- Del skærisinfileterene i 4 lige store portioner.
- Læg en portion skærising på hvert stykke filodej, og krydr med salt og peber.
- Læg ¼ af svampene på hver portion fisk.
- Pak filodejen forsigtigt om fisken som en sæk, og pres den lidt sammen.
- Pensl dejen med den flydende margarine.
- Bag sækkene, til de er gyldne, ca. 15 minutter.
- Servér fiskesækkene med ris og chutney.