Denne smagte faktisk bedre end jeg havde forventet, men ungerne havde det lidt svært med “benene”, som jo ikke er værre end dem i marineret sild, men det syntes de åbenbart.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1688/402 - Energifordeling:
Protein: 23 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 326/77
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Ingredienser:
- 4 sildefileter
- 1 løg
- 200 g champignoner
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- Saften fra ½ citron
- Basilikum
- Persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 800 g kartofler
- 800 g hvidkål
- 1 appelsin
- Lidt rosiner
Sådan tilberedes sild i folie med champignoner og urter:
- Skræl kartoflerne, og kom dem i letsaltet vand, til de er møre.
- Tænd ovnen på 190° C.
- Hak løget, skær champignonerne i skiver.
- Svits løg og champignoner let, til væden er fordampet. Dryp med lidt citronsaft, og tilsæt 4-5 spsk. hakkede urter, og smag til med salt og peber.
- Smør 2 stykker stanniol, og læg en sildefilet på hver med skindsiden nedad.
- Fordel svampeblandingen på fiskene.
- Læg de resterende sildefileter oven på (eller fold den på langs, hvis den er hel) – denne gang med skindsiden opad.
- Læg pakkerne i et ildfast fad, og sæt dem i ovnen, til silden er mør, ca. 20-30 minutter.
- Snit hvidkål, og skræl appelsinen, og skær den i mindre stykker.
- Bland hvidkål, appelsin og rosiner.
- Skær sildepakkerne over i halve.
- Server sild i folie med kartofler, citronbåde og hvidkålssalat.
Dommen: