Sfeeha kaldes også – som det fremgår af overskriften – libanesiske brødbøffer. Hvad det så indebærer. Men stort set er det “bare” minipizzaer. De ser lidt anderledes ud, men ja: Minipizzaer.

Personer

Minutter

Der bliver ca. 40 brødbøffer, så der bliver også lidt til fryseren eller madpakken. Næringsindholdet er udregnet efter 5 stk. pr. person.

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 2 ½ dl lunkent vand
  • 3/4 dl olie
  • 3/4 dl hytteost
  • 350 g hvedemel
  • 150 g rugmel
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 1 ds. flåede tomater
  • 1 løg
  • 1 rød snackpeber
  • 1 tsk. chiliflager
  • 500 g mager oksefars
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 4 dl icebergsalat
  • 250 g cherrytomater
  • 2 forårsløg
  • ½ grøn peberfrugt
  • 75 g salattern
  • 12 radiser
  • Ca. 1 dl Italien dressing

Sådan tilberedes sfeeha – libanesiske brødbøffer

  1. Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie, hytteost, mel, salt og sukker. Dejen må ikke klistre for meget. Tilsæt evt. mere mel.
  2. Hak løg og snackpeber fint, og bland det sammen med oksefars og de hakkede tomater.
  3. Tilsæt chiliflager, og krydr godt med salt og peber.
  4. Rør farsen godt sammen til en grødagtig masse.
  5. Tænd ovnen på 190° C.
  6. Del dejen op i 40 små boller, og rul dem ud til flade runde “mini-pizzabunde”, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Læg ca. 1 spsk. fars på hver af de runde bunde.
  8. Klem 4 “hjørner” sammen, så du får en lille “kurv” – se billedet.
  9. Sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er pænt brune. Evt. overskydende fars kan hældes i en ildfast form, og bages ved siden af – hvor lang tid afhænger af, hvor meget der er.
  10. Skær salaten i strimler, tomaterne i halve, forårsløgene i ringe, peberfrugten i tern, og radiserne i tykke skiver.
  11. Bland det hele med salatternene.
  12. Servér Sfeeha med den blandede salat og dressing.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2077/495
  • Energifordeling:
    Protein: 20 %
    Fedt: 27 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    481/115
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 15 g

Andre opskrifter på pizza

Tyrkisk pide

Tyrkisk pide – aka tyrkisk pizza

Pizzaboller med kylling

Pizzaboller med kylling

Stjernepizza

Stjernepizza

Snackpizza

Snackpizza

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Sfeeha – libanesiske brødbøffer
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)