Sfeeha kaldes også – som det fremgår af overskriften – libanesiske brødbøffer. Hvad det så indebærer. Men stort set er det “bare” minipizzaer. De ser lidt anderledes ud, men ja: Minipizzaer.
Personer
Minutter
Der bliver ca. 40 brødbøffer, så der bliver også lidt til fryseren eller madpakken. Næringsindholdet er udregnet efter 5 stk. pr. person.
Ingredienser
- 25 g gær
- 2 ½ dl lunkent vand
- 3/4 dl olie
- 3/4 dl hytteost
- 350 g hvedemel
- 150 g rugmel
- 1 tsk. salt
- 2 spsk. sukker
- 1 ds. flåede tomater
- 1 løg
- 1 rød snackpeber
- 1 tsk. chiliflager
- 500 g mager oksefars
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 dl icebergsalat
- 250 g cherrytomater
- 2 forårsløg
- ½ grøn peberfrugt
- 75 g salattern
- 12 radiser
- Ca. 1 dl Italien dressing
Sådan tilberedes sfeeha – libanesiske brødbøffer
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie, hytteost, mel, salt og sukker. Dejen må ikke klistre for meget. Tilsæt evt. mere mel.
- Hak løg og snackpeber fint, og bland det sammen med oksefars og de hakkede tomater.
- Tilsæt chiliflager, og krydr godt med salt og peber.
- Rør farsen godt sammen til en grødagtig masse.
- Tænd ovnen på 190° C.
- Del dejen op i 40 små boller, og rul dem ud til flade runde “mini-pizzabunde”, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Læg ca. 1 spsk. fars på hver af de runde bunde.
- Klem 4 “hjørner” sammen, så du får en lille “kurv” – se billedet.
- Sæt dem i ovnen i ca. 15 minutter, til de er pænt brune. Evt. overskydende fars kan hældes i en ildfast form, og bages ved siden af – hvor lang tid afhænger af, hvor meget der er.
- Skær salaten i strimler, tomaterne i halve, forårsløgene i ringe, peberfrugten i tern, og radiserne i tykke skiver.
- Bland det hele med salatternene.
- Servér Sfeeha med den blandede salat og dressing.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2077/495 - Energifordeling:
Protein: 20 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 481/115
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 15 g
Informationer
Opskriftens navn
Sfeeha – libanesiske brødbøffer
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on