Wasabi er en japansk, grøn peberrod – altså en rodfrugt. Det er mest kendt som en grøn pasta til sushi. Wasabiærter er tørrede kikærter omviklet med en dej som er tilsat wasabipulver. De giver smagsløgene et lille kick, men de giver dig ikke en brændende gane og tunge resten af aftenen. De bruges som regel til snacks, men her har vi kommet dem i maden. Lækkert nok.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1748/416
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 452/108
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 10 g

Ingredienser:

  • 4 ørredfileter – i alt 400 g
  • 1 dl teriyakisauce
  • 250 g fuldkornsnudler
  • 300 g grønne bønner
  • 300 g sukkerærter
  • 1 spsk. olie
  • 100 g wasabiærter
  • 110 g bønnespirer
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes ørred med nudler, bønner og ærter:

  1. Fjern eventuelle skæl fra fileterne.
  2. Læg ørredfileterne i et ovnfast fad, og hæld teriyakisauce over, og lad dem trække i 15 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Bag laksefileterne i ca. 15 minutter.
  5. Kog nudlerne efter anvisningen.
  6. Snit sukkerærterne, og lynsteg dem og bønnerne i olien i 2-3 minutter.
  7. Tilsæt nudler og wasabiærter, og lynsteg 1 minut mere.
  8. Smag til, og fordel bønnespirerne over retten.

Dommen:

Natascha:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Benny:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:  4 point ud af 5  Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”
 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!