En sandwich med flækærtemos er virkelig lækker. Perfekt til madpakken eller skovturen måske.
Stk.
Minutter
Mosen kan også bruges til at dyppe grøntsager i. Opskriften kan bruges til alle slags bønner og linser.
Ingredienser
- 16 skiver groft sandwichbrød
- 1 rødløg
- Ca. ½ agurk
- Lidt brøndkarse eller grøn salat
- 125 g tørrede gule ærter (flækærter)
- 2 spsk. olivenolie
- ½ dl yoghurt naturel, 0,1 %
- ½ tsk. akaciehonning
- 1 spsk. citronsaft
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes sandwich med flækærtemos
- Skyl de tørrede ærter, og kom dem i en gryde med vand, så det dækker ca. 1/3 over ærterne.
- Bring ærterne i kog, og kog dem ved svag varme til de er møre – 40-45 minutter.
- Hæld eventuelt overskydende vand fra.
- Blend ærterne groft med olie, yoghurt, honning, citronsaft, salt og peber. Smag til.
- Fordel mosen på brødskiverne, og smør den jævnt ud.
- Skær agurken i skiver, og fordel skiverne på halvdelen af brødene.
- Drys med lidt brøndkarse eller salat revet i mindre stykker på de samme 8 skiver brød.
- Skær løget i skiver, og læg 2-3 ringe på hver af de 8 skiver.
- Læg de andre 8 skiver oven på, og klem let sammen.
- Skær sandwichene over diagonalt.
- Pak evt. dine sandwich med flækærtemos i husholdningsfilm, og stil dem på køl.
- Kategori: Frokost
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Nej
- Pr. stk.:
KJ/Kcal: 298/71 - Energifordeling:
Protein: 17 %
Fedt: 23 %
Kulhydrat: 60 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 900/214
Protein: 9 g
Fedt: 5 g
Kulhydrat: 32 g
Informationer
Opskriftens navn
Sandwich med flækærtemos
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on