Rugboller er dejligt fiberholdige. De mætter godt, og der er ikke ret meget arbejde i dem. Altså det tager ca. 2 timer. Men den ene time er første hævning, en halv time går til efterhævning, og de skal bages i 20 minutter. Det vil med andre ord sige, at arbejdstiden kun er på ca. 10 minutter.
Boller
Minutter
Disse rugboller har en blød krumme og sprød skorpe. De er velegnede til alt fra morgenmad til suppen. Vi bruger dem dagligt til madpakkerne.
Ingredienser
- 50 g gær
- 8 dl vand
- 1 tsk. salt
- 1 spsk. honning
- 250 g rugmel
- 1 kg hvedemel
- Vand til pensling
Sådan tilberedes rugboller:
- Gær og honningen opløses i lunt vand.
- Hæld rugmel og salt i en skål.
- Tilsæt vand og gær.
- Rør godt rundt.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt under æltning.
- Ælt grundigt.
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 1 time.
- Form dejen til 24 boller.
- Sæt bollerne på bageplader beklædt med bagepapir.
- Lad bollerne efterhæve på pladerne ca. ½ time.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Pensl bollerne med vand.
- Bag dem i 20 minutter.
- Kategori: Bagværk
- Antal: 24 boller
- Tilberedning: 2 timer
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 813/194 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 4 %
Kulhydrat: 85 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 918/219
Protein: 6 g
Fedt: 1 g
Kulhydrat: 46 g