Vi har en svaghed for perlebyg her i huset. Et rigtigt dejligt og sundt alternativ til ris. Her får du en opskrift på rødspætte med grønt og perlebyg.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g fiskefilet – vi har brugt rødspætte, men hornfisk, makrel eller andet kan også sagtens bruges til retten
- 2-4 spsk. rugmel
- 2 spsk. olie
- 1 porre
- 250 g champignoner
- 250 g rucolasalat
- 2½ dl bouillon
- 1 fed hvidløg
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 3 dl perlebyg
Sådan tilberedes rødspætte med grønt og perlebyg
- Kog perlebyggen i rigeligt, kogende vand i 20 minutter, og sæt dem herefter til at hvile i 10 minutter.
- Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og vend i rugmel.
- Steg dem kort på en stor pande i halvdelen af olien, og tag dem herefter af panden.
- Skær porre og champignoner i skiver, og svits dem 5-6 minutter i resten af olien, til de er næsten møre, men stadig lidt sprøde.
- Tilsæt rucolasalat, bouillon og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
- Læg fiskestykkerne på grøntsagerne, og varm det hele ca. 2 minutter.
- Serveres med de kogte perlebyg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1931/460 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 50 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 435/104
Protein: 8 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Rødspætte med grønt og perlebyg
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on