Vi har en svaghed for perlebyg her i huset. Et rigtigt dejligt og sundt alternativ til ris. Her får du en opskrift på rødspætte med grønt og perlebyg.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g fiskefilet – vi har brugt rødspætte, men hornfisk, makrel eller andet kan også sagtens bruges til retten
  • 2-4 spsk. rugmel
  • 2 spsk. olie
  • 1 porre
  • 250 g champignoner
  • 250 g rucolasalat
  • 2½ dl bouillon
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 3 dl perlebyg

Sådan tilberedes rødspætte med grønt og perlebyg

  1. Kog perlebyggen i rigeligt, kogende vand i 20 minutter, og sæt dem herefter til at hvile i 10 minutter.
  2. Skær fisken i ca. 2 cm brede strimler, og vend i rugmel.
  3. Steg dem kort på en stor pande i halvdelen af olien, og tag dem herefter af panden.
  4. Skær porre og champignoner i skiver, og svits dem 5-6 minutter i resten af olien, til de er næsten møre, men stadig lidt sprøde.
  5. Tilsæt rucolasalat, bouillon og presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
  6. Læg fiskestykkerne på grøntsagerne, og varm det hele ca. 2 minutter.
  7. Serveres med de kogte perlebyg.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1931/460
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 50 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    435/104
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 12 g

Andre opskrifter med perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Vegansk paella med perlebyg

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Perlebyg med peberfrugt og fennikel

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Jordskoksuppe med æbler og perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Ovnstegt torsk med chorizo og perlebyg

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rødspætte med grønt og perlebyg
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)