Skal du have nem mad, så er du ikke gået forkert i byen her. Der skal lige snittes nogle løg, og så er det stort set det. Og se, hvor flot den er. Rød løgsuppe med linser er virkelig en fryd for øjet.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 500 g løg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1½ dl kalvebouillon
  • 2 fed hvidløg
  • 1 laurbærblad
  • 1 spsk. tørret merian
  • 2 dl røde linser
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

Sådan tilberedes rød løgsuppe med linser

  1. Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
  2. Varm olien, og svits løgene, til de er klare.
  3. Tilsæt tomater, bouillon, presset hvidløg, laurbærblad, merian og linser.
  4. Kog op, og lad suppen simre under låg, til linserne er møre – ca. ½ time.
  5. Tænd ovnen på 225° C.
  6. Drys hver skive brød med 1 spsk. revet ost.
  7. Sæt brødene i ovnen, til osten er smeltet og gylden – ca. 6-7 minutter.
  8. Smag suppen til med salt og peber.
  9. Servér med de gratinerede skiver brød.

Har du vegetarer i familien eller som gæst, eller vil du bare lave hel kødløs dag, så udskift kalvebouillonen med grøntsagsbouillon.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2124/506
  • Energifordeling:
    Protein: 18 %
    Fedt: 20 %
    Kulhydrat: 62 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    285/68
    Protein: 3 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med linser

Pastasauce med røde linser

Pastasauce med røde linser

Vegetarisk moussaka med linser

Vegetarisk moussaka med linser

Korn, ærter og linser med grøntsager

Korn, ærter og linser med grøntsager

Linse-bolognese

Linse-bolognese

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rød løgsuppe med linser
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)