Skal du have nem mad, så er du ikke gået forkert i byen her. Der skal lige snittes nogle løg, og så er det stort set det. Og se, hvor flot den er. Rød løgsuppe med linser er virkelig en fryd for øjet.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g løg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 dåse flåede tomater
- 1½ dl kalvebouillon
- 2 fed hvidløg
- 1 laurbærblad
- 1 spsk. tørret merian
- 2 dl røde linser
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 4 skiver groft grydebrød
- 4 spsk. revet ost
Sådan tilberedes rød løgsuppe med linser
- Pil løgene, og skær dem i tynde skiver.
- Varm olien, og svits løgene, til de er klare.
- Tilsæt tomater, bouillon, presset hvidløg, laurbærblad, merian og linser.
- Kog op, og lad suppen simre under låg, til linserne er møre – ca. ½ time.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Drys hver skive brød med 1 spsk. revet ost.
- Sæt brødene i ovnen, til osten er smeltet og gylden – ca. 6-7 minutter.
- Smag suppen til med salt og peber.
- Servér med de gratinerede skiver brød.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2124/506 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 20 %
Kulhydrat: 62 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 285/68
Protein: 3 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g
Informationer
Opskriftens navn
Rød løgsuppe med linser
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on