Lækkert tilbehør. Ja, også lækker fisk. Rødtungen er jo en udsøgt spisefisk, og så indeholder den rigtig mange B-vitaminer og mineraler. Her får du opskriften på rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g rødtungefilet
  • 1 dl rugmel
  • 2 rødløg
  • 10 g stegemargarine
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. hvid balsamicoeddike
  • 1 dl hvidvin
  • 3 dl æblejuice
  • 2 spsk. olie
  • 2 æbler
  • 75 g tørrede abrikoser
  • Salt
  • Peber 

Tilbehør

  • 3 dl ris

Sådan tilberedes rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot

  1. Kog risene efter anvisningen på posen.
  2. Fjerne eventuelle ben fra fileterne.
  3. Vend fileterne i rugmel, og  krydr med salt og peber.
  4. Steg fisken på begge sider i olien (gem en teskefuld til saucen) på en varm pande i ca. 4-5 minutter, til den er gennemstegt.
  5. Skær æbler og rødløg i små tern.
  6. Svits 2/3 af løgene i margarinen.
  7. Tilsæt 2/3 af æbleternene, ½ tsk. karry, balsamicoeddike, 4 spsk. æblejuice, salt og peber og sauter det hele i ca. 5 minutter.
  8. Skær abrikoserne i små tern.
  9. Rist ½ tsk. karry af i en gryde.
  10. Tilsæt resten af løgene og æblerne samt abrikoserne og 1 tsk. olie. Sauter det i ca. 2 minutter.
  11. Tilsæt hvidvin, og lad saucen få et opkog.
  12. Tilsæt herefter resten af æblejuicen, og lad saucen koge ind til det halve.
  13. Blend til sidst saucen, og den smag til med salt og peber.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 35 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2549/607
  • Energifordeling:
    Protein: 21 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 61 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    601/143
    Protein: 7 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 21 g

Andre opskrifter med rødtunge

Hvidvinsdampet rødtunge i ovn

Hvidvinsdampet rødtunge i ovn

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Tandooripaneret rødtunge med æbleraita

Sprøde kartoffelrösti surprise

Sprøde kartoffelrösti surprise

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Rødtunge i fad med purløgscreme og bagte pastinakker

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)