Lækkert tilbehør. Ja, også lækker fisk. Rødtungen er jo en udsøgt spisefisk, og så indeholder den rigtig mange B-vitaminer og mineraler. Her får du opskriften på rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g rødtungefilet
- 1 dl rugmel
- 2 rødløg
- 10 g stegemargarine
- 1 tsk. karry
- 1 tsk. hvid balsamicoeddike
- 1 dl hvidvin
- 3 dl æblejuice
- 2 spsk. olie
- 2 æbler
- 75 g tørrede abrikoser
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 3 dl ris
Sådan tilberedes rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Fjerne eventuelle ben fra fileterne.
- Vend fileterne i rugmel, og krydr med salt og peber.
- Steg fisken på begge sider i olien (gem en teskefuld til saucen) på en varm pande i ca. 4-5 minutter, til den er gennemstegt.
- Skær æbler og rødløg i små tern.
- Svits 2/3 af løgene i margarinen.
- Tilsæt 2/3 af æbleternene, ½ tsk. karry, balsamicoeddike, 4 spsk. æblejuice, salt og peber og sauter det hele i ca. 5 minutter.
- Skær abrikoserne i små tern.
- Rist ½ tsk. karry af i en gryde.
- Tilsæt resten af løgene og æblerne samt abrikoserne og 1 tsk. olie. Sauter det i ca. 2 minutter.
- Tilsæt hvidvin, og lad saucen få et opkog.
- Tilsæt herefter resten af æblejuicen, og lad saucen koge ind til det halve.
- Blend til sidst saucen, og den smag til med salt og peber.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 35 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2549/607 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 61 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 601/143
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 21 g
Informationer
Opskriftens navn
Rødtunge med karryabrikossauce og æblerødløgkompot
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on