Vi elsker stuvet rosenkål, og det smager også godt til denne lækre vinterret, der ligger godt i maven. Alle slags rodfrugter kan bruges, rødbeder, jordskokker, selleri, persillerod osv.
Brug hvad du har af rester af rodfrugter/grøntsager i grøntsagsskuffen, så undgår du madspild og sparer på kostbudgettet.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 55 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
     1791/427
  • Energifordeling:
    Protein: 31 %
    Fedt: 25 %
    Kulhydrat:
     44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     313/75
    Protein: 6 g
    Fedt:
     2 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 450 g mager flæskefars
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 250 g pastinak
  • 4 spsk. mel
  • 1,5 dl bouillon
  • 1 æg
  • 250 g frosne/rensede rosenkål
  • 400 g kartofler
  • 1 dl fløde 9 %
  • 3 dl grøntsagsvand
  • 2 dl minimælk
  • Evt. 1 spsk. majsstivelse
  • Evt. dild
  • Evt. muskat
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes rodfrugter i fars med stuvet rosenkål:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern.
  3. Giv patinak- og gulerodstern et opkog i et par minutter i usaltet vand.
  4. Pil løget, og hak det.
  5. Rør farsen med bouillon, æg, løg, salt og peber.
  6. Lad grøntsagsternene dryppe godt af, og vend dem derefter i farsen.
  7. Kom farsen i et ovnfast fad, og bag den i ca. 45 minutter.
  8. Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
  9. Kog kartoffelskiver og rosenkål møre i letsaltet vand.
  10. Hæld vandet fra, men gem 3 dl.
  11. Kog grøntsagsvand og mælk op.
  12. Tilsæt fløde, og kog lidt ned.
  13. Tilsæt evt. lidt hakket dild.
  14. Jævn evt. med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
  15. Smag til med salt og peber og evt. muskat.

Velbekomme!

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!