Vi elsker stuvet rosenkål, og det smager også godt til denne lækre vinterret, der ligger godt i maven. Alle slags rodfrugter kan bruges, rødbeder, jordskokker, selleri, persillerod osv.
Brug hvad du har af rester af rodfrugter/grøntsager i grøntsagsskuffen, så undgår du madspild og sparer på kostbudgettet.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 55 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1791/427 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 25 %
Kulhydrat: 44 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 313/75
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 450 g mager flæskefars
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 250 g pastinak
- 4 spsk. mel
- 1,5 dl bouillon
- 1 æg
- 250 g frosne/rensede rosenkål
- 400 g kartofler
- 1 dl fløde 9 %
- 3 dl grøntsagsvand
- 2 dl minimælk
- Evt. 1 spsk. majsstivelse
- Evt. dild
- Evt. muskat
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes rodfrugter i fars med stuvet rosenkål:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skræl pastinak og gulerod, og skær dem i små tern.
- Giv patinak- og gulerodstern et opkog i et par minutter i usaltet vand.
- Pil løget, og hak det.
- Rør farsen med bouillon, æg, løg, salt og peber.
- Lad grøntsagsternene dryppe godt af, og vend dem derefter i farsen.
- Kom farsen i et ovnfast fad, og bag den i ca. 45 minutter.
- Skræl kartoflerne, og skær dem i tykke skiver.
- Kog kartoffelskiver og rosenkål møre i letsaltet vand.
- Hæld vandet fra, men gem 3 dl.
- Kog grøntsagsvand og mælk op.
- Tilsæt fløde, og kog lidt ned.
- Tilsæt evt. lidt hakket dild.
- Jævn evt. med majsstivelse rørt ud i lidt vand.
- Smag til med salt og peber og evt. muskat.
Velbekomme!
Dommen:
Samlet:
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!