Vi elsker kokosmælk, og i denne ret gør det også sin gavn. Vær forsigtig med limesaften til æblevinaigretten, så den ikke bliver for sur.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 5 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1945/463 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 24 %
Kulhydrat: 45 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 414/99
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 600 g rødfiskefilet
- 5 jomfruhummerhaler og kløer (10)
- 225 g skaldyrsblanding
- 1 løg
- 4 tomater
- 2 røde peberfrugter
- 1 fed hvidløg
- 1 dåse kokosmælk (400 ml)
- 1 spsk. Becel let, flydende margarine
- Saft af 5-6 limefrugter
- 1 rød chili
- 1 grønt æble
- 3 forårsløg
- 1 bundt koriander
- 1 spsk. olivenolie
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 4 dl ris
Sådan tilberedes rødfisk og skaldyr i kokosmælk med æblevinaigrette:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skær rødfiskefileterne i mindre stykker.
- Skær løg, tomater og peberfrugter i tynde skiver, og hak hvidløgene fint.
- Læg fisk, muslinger, hvidløg og grøntsager mellem hinanden i et ildfast fad.
- Varm kokosmælken op i en gryde. Sluk for blusset, og tilsæt saft fra 3 limefrugter samt salt og peber.
- Hæld den varme kokosmælk over fisken, og stil fadet i ovnen 25-30 min.
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Skær et snit på langs i midten af jomfruhummerhalerne. Fjern tarmen. Læg halerne og kløerne i et ildfast fad, og fordel den flydende margarine i halerne.
- Sæt halerne i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skær chili og æbler i små tern. Skær forårsløgene i skiver. Hak korianderen.
- Bland æble, chili, forårsløg og koriander med olien.
- Smag til med saft fra 2-3 limefrugter samt salt og peber.
- Server fiskeretten med kogte ris og æblevinaigretten i en skål ved siden af til at hælde over hver portion efter smag.
Dommen: