Anden slags fisk ville sikkert også kunne anvendes – så hedder den bare ikke rødfisk i ovn – men vi er blevet glade for rødfisken fordi den ikke smager kraftigt af fisk, så derfor kan ungerne også lide den. Grøntsagerne bliver fantastisk lækre, når de tilberedes på denne måde.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g rødfiskefilet
- 2 porrer
- 200 g selleri
- 4 gulerødder
- 50 g stegemargarine
- Rosmarin
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes rødfisk i ovn
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Ordn gulerødder, selleri og porrer, og skær dem i tynde stave/strimler.
- Læg dem i et smurt, ildfast fad, og drys med salt og peber, og fordel margarineklatter (halvdelen) over.
- Dæk fadet med alufolie, og sæt det i ovnen i ca. 10 min.
- Skær fisken i 2-3 cm brede strimler.
- Læg dem oven på grøntsagerne, drys med rosmarin, salt og peber, og fordel margarineklatter over fisken.
- Dæk fadet til igen, og sæt det i ovnen i yderligere ca. 15-20 min.
Husk at rester fra grøntsager – altså de dele du normalt ville smide ud, som toppen fra porrerne, gulerodsskræller og lignende – kan bruges til at koge grøntssagsbouillon på. Det eneste du skal være sikker på er at de er absolut fri for jord og andre urenheder.
Ligeledes kan rester af fisk – hvis du har købt hele fisk, f.eks. skind og ben – bruges til en lækker, hjemmelavet fiskebouillon.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1651/393 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 48 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 356/85
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g