En lidt aparte sammenblanding – ribs og kartofler – men lækker forfriskende måde at tilberede kartoflerne på. Skindstegt rødfisk er også særdeles lækker og spinatsauce ligeså.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 2 dl fløde 4 %
- 2½ spsk. olivenolie
- 2 fennikler
- 1 tsk. honning
- 600 g rødfiskefilet med skind
- ½ citron, usprøjtet
- 200 g frisk spinat
- 1 kg kartofler
- 1½ spsk. Becel let, flydende
- 2 dl ribs
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes skindstegt rødfisk med citrusribskartofler og spinatsauce
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skrub kartoflerne, skær dem i både eller halve, og læg dem i et ovnfast fad.
- Riv skallen fra en ½ citron over kartoflerne sammen med salt og ½ spsk. olie.
- Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. De sidste 5 minutter tilsættes de ribbede og skyllede ribs.
- Sæt fenniklerne på bagepapir i et ovnfast fad.
- Krydr med salt og stænk med ½ spsk. olie.
- Pak dem ind i bagepapiret, så de bages i egen saft.
- Bag dem sammen med kartoflerne i ca. 30 minutter.
- Krydr rødfiskefileterne med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i resten af olien – først ved hård varme, så de danner skorpe – og derefter ved mindre varme, til kødet er hvidt.
- Svits spinatbladene let i margarinen.
- Tilsæt fløde, lidt citronsaft og honning og kog op.
- Smag til med salt og peber.
- Skær fenniklerne i mindre stykker, inden de serveres.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1939/462 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 44 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 360/86
Protein: 6 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Skindstegt rødfisk med citrusribskartofler og spinatsauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on