En lidt aparte sammenblanding – ribs og kartofler – men lækker forfriskende måde at tilberede kartoflerne på. Skindstegt rødfisk er også særdeles lækker og spinatsauce ligeså.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 2 dl fløde 4 %
  • 2½ spsk. olivenolie
  • 2 fennikler
  • 1 tsk. honning
  • 600 g rødfiskefilet med skind
  • ½ citron, usprøjtet
  • 200 g frisk spinat
  • 1 kg kartofler
  • 1½ spsk. Becel let, flydende
  • 2 dl ribs
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes skindstegt rødfisk med citrusribskartofler og spinatsauce

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skrub kartoflerne, skær dem i både eller halve, og læg dem i et ovnfast fad.
  3. Riv skallen fra en ½ citron over kartoflerne sammen med salt og ½ spsk. olie.
  4. Sæt dem i ovnen i ca. 30 minutter, til de er møre. De sidste 5 minutter tilsættes de ribbede og skyllede ribs.
  5. Sæt fenniklerne på bagepapir i et ovnfast fad.
  6. Krydr med salt og stænk med ½ spsk. olie.
  7. Pak dem ind i bagepapiret, så de bages i egen saft.
  8. Bag dem sammen med kartoflerne i ca. 30 minutter.
  9. Krydr rødfiskefileterne med salt og peber, og steg dem med skindsiden nedad i resten af olien – først ved hård varme, så de danner skorpe – og derefter ved mindre varme, til kødet er hvidt.
  10. Svits spinatbladene let i margarinen.
  11. Tilsæt fløde, lidt citronsaft og honning og kog op.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Skær fenniklerne i mindre stykker, inden de serveres.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1939/462
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 44 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    360/86
    Protein: 6 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med spinat

Toscansk gryde

Toscansk gryde

Skinkeschnitzler med bulgursalat

Skinkeschnitzler med bulgursalat

Flødekartofler med spinat

Flødekartofler med spinat

Oksesaltimbocca med frisk pasta og spinat

Oksesaltimbocca med frisk pasta og spinat

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Skindstegt rødfisk med citrusribskartofler og spinatsauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)