Ristaffel – eller rijsstafel – var ekstremt populær i 80’erne. Retten stammer oprindeligt fra Indonesien, hvor op til 20 forskellige kolde og varme retter bliver serveret med ris og forskelligt tilbehør – som ristet kokos, peanuts osv.

Personer

Minutter

I Danmark er konceptet lidt anderledes. Her er det mere én ret, der bliver serveret med et hav af tilbehør – måske ikke 20, men i hvert fald mindst 10 slags tilbehør. Jo mere tilbehør, jo bedre. For så er der garanteret et eller andet, selv kræsne ganer kan spise. Peanuts, ristet kokos og rosiner er som regel blandt tilbehøret.

Pga. de mange muligheder for tilbehør er det svært at udregne et nøjagtigt næringsindhold, da hver enkelt person jo sandsynligvis ikke spiser alle former for tilbehør. Men de er altså regnet med alle sammen, hvilket derfor også give et forholdsvist højt kalorieindhold pr. person.

Ingredienser til kødet

  • 400 g kyllingebrystfilet eller -inderfilet
  • ½ løg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1½ spsk. kinesisk soja
  • 1 spsk. honning
  • ½ tsk. sambal oelek
  • Salt
  • Peber

Ingredienser til sovsen

  • 2 løg
  • 250 g champignoner
  • 1 spsk. olivenolie
  • 3 dl hønse- eller grøntsagsbouillon
  • 1-2 spsk. hvedemel
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 3 dl basmati- eller jasminris kogt efter anvisningen på posen.
  • 1 dl ristet kokosmel
  • 100 g peanuts
  • 1 dl rosiner
  • 1 ll. ds. mandariner
  • 1 rød peberfrugt skåret i mindre stykker
  • 1 gul peberfrugt skåret i mindre stykker
  • 1 grøn peberfrugt skåret i mindre stykker
  • 1 mango skåret i mindre stykker
  • ½ ds. henkogte ferskner skåret i mindre stykker
  • ½ ds. henkogte ananasskiver skåret i mindre stykker
  • 4 tomater skåret i både – ottendedele
  • 1 ds. bambusskud skåret i tynde stave
  • 1 ds. palmemarv skåret i halve eller kvarte skiver
  • 3 kugler syltet ingefær skåret i små bidder
  • ½ glas marinerede hvidløg
  • 100 g rejer ristet kort i olie og lidt tomatpuré
  • 1½ banan i skiver, ristet i lidt olie og karry
  • 1½ dl edamamebønner
  • Mango-, brombær- eller æblechutney
  • Sød chilisauce
  • Rød eller grøn karrypasta

Sådan tilberedes ristaffel med kylling

  1. Fjern brusk, knogle- og blodrester samt overflødigt fedt fra kødet, og skær det i tern.
  2. Pil løget, og hak det fint.
  3. Skræl ingefæren, og riv 1 spsk.
  4. Bland alle ingredienser til kødet sammen, og lad det marinere på køl i et par timer.
  5. Pil imens løgene til sovsen, halvér dem, og skær dem i skiver.
  6. Fjern jord og andre urenheder på champignonerne, og skær dem derefter i tykke skiver.
  7. Svits kylling, marinade og løg i olien.
  8. Tilsæt bouillon, og lad det hele simre i ½ times tid, eller til kødet er mørt, men stadig saftigt.
  9. Tilsæt champignonerne, når kødet har simret et kvarters tid.
  10. Jævn sovsen med mel udrørt i lidt vand.
  11. Smag til med salt og peber.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 3 timer
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    5005/1192
  • Energifordeling:
    Protein: 17 %
    Fedt: 28 %
    Kulhydrat: 55 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    464/111
    Protein: 5 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med kylling

Kylling-satay med peanutbutter-sauce

Kylling-satay med peanutbutter-sauce

Kylling i hvidvin

Kylling i hvidvin

One pot pasta med kylling

One pot pasta med kylling

Kylling i cola – med barbecuesmag

Kylling i cola – med barbecuesmag

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ristaffel med kylling
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)