Rissalat med lun, krydret sauce er en frisk ret, som også sagtens kan spise til frokost – i madpakken – dagen efter. Nem og hurtig at lave, og så får man brugt resterne af den kogte ris.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • ¼ liter fløde, 4 %
  • 5 spsk. mild tacosauce
  • ½ tsk. garam masala
  • 560 g kogte ris
  • 1 grøn peberfrugt
  • 1 mangofrugt
  • 1 rødløg
  • Salt

Tilbehør

  • 2 fuldkornstortillas
  • 1 dl rosiner
  • 50 g mandler´
  • Evt. frisk koriander

Sådan tilberedes rissalat med lun, krydret sauce

  1. Rist mandlerne på tør panden, og hak dem derefter groft.
  2. Skræl mangoen, og skær den i tern.
  3. Skyl peberfrugten, og skær den tern.
  4. Pil løget, og hak det fint.
  5. Bring fløde, tacosauce, garam masala og ½ tsk. salt i kog under omrøring i en lille gryde.
  6. Varm saucen igennem og smag til.
  7. Tag saucen af varmen, og lad den køle af på køkkenbordet.
  8. Bland ris, peberfrugt, mango og løg godt sammen.
  9. Klip tortillapandekagerne i 8 trekanter hver, og rist dem sprøde på en tør pande – ca. ½-1 minut på hver side.
  10. Servér rissalaten sammen med den lune dressing, ristede mandler, rosiner og  de sprøde tortillas.
  11. Pynt evt. med friske korianderblade.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2133/508
  • Energifordeling:
    Protein: 10 %
    Fedt: 19 %
    Kulhydrat: 71 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    710/169
    Protein: 4 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 30 g

Andre opskrifter med mandler

Intervalstegte koteletter med spidskål og rygeostcreme

Intervalstegte koteletter med spidskål og rygeostcreme

Stenalderbrød

Stenalderbrød

Rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa

Rødspættefileter med karryhonningsauce og salsa

Crumbleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel

Crumbleæbletærte med lakridsrodspulver og kørvel

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rissalat med lun, krydret sauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)