Rissalat med lun, krydret sauce er en frisk ret, som også sagtens kan spise til frokost – i madpakken – dagen efter. Nem og hurtig at lave, og så får man brugt resterne af den kogte ris.
Personer
Minutter
Ingredienser
- ¼ liter fløde, 4 %
- 5 spsk. mild tacosauce
- ½ tsk. garam masala
- 560 g kogte ris
- 1 grøn peberfrugt
- 1 mangofrugt
- 1 rødløg
- Salt
Tilbehør
- 2 fuldkornstortillas
- 1 dl rosiner
- 50 g mandler´
- Evt. frisk koriander
Sådan tilberedes rissalat med lun, krydret sauce
- Rist mandlerne på tør panden, og hak dem derefter groft.
- Skræl mangoen, og skær den i tern.
- Skyl peberfrugten, og skær den tern.
- Pil løget, og hak det fint.
- Bring fløde, tacosauce, garam masala og ½ tsk. salt i kog under omrøring i en lille gryde.
- Varm saucen igennem og smag til.
- Tag saucen af varmen, og lad den køle af på køkkenbordet.
- Bland ris, peberfrugt, mango og løg godt sammen.
- Klip tortillapandekagerne i 8 trekanter hver, og rist dem sprøde på en tør pande – ca. ½-1 minut på hver side.
- Servér rissalaten sammen med den lune dressing, ristede mandler, rosiner og de sprøde tortillas.
- Pynt evt. med friske korianderblade.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2133/508 - Energifordeling:
Protein: 10 %
Fedt: 19 %
Kulhydrat: 71 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 710/169
Protein: 4 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 30 g
Informationer
Opskriftens navn
Rissalat med lun, krydret sauce
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on