Risboller kan bruges som en lækker ”suppe-bolle” eller anvendes til madpakken eller morgenmaden. Og så er det rart at få brugt overskydende ris fra dagen før til noget fornuftigt.
Vidste du, at man også kan bruge blomkålsris i bagværk. Udskift eksempelvis den kogte ris i denne opskrift med blomkålsris i stedet. Det gør bollerne svampede. Derudover indeholder blomkål et væld af vitaminer og fibre, som er sunde for dit immunforsvar og dit helbred i øvrigt.
Blomkålsris kan du lave ved at rive blomkål og overhælde det med kogende vand. Lad det trække et par minutter, hælde det i en sigte og lade det dryppe af.
- Kategori: Brød/Boller
- Antal: 16 stk.
- Tilberedning: 3 timer inkl. hævning
- Fryseegnet: Ja
- Pr. bolle:
KJ/Kcal: 730/174 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 8 %
Kulhydrat: 81 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 863/205
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 41 g
Ingredienser:
- 1 pk. gær
- 5 dl vand
- 3 tsk. salt
- 3 tsk. sukker
- 3 tsk. olie
- 4-5 dl kogte, kolde ris
- ca. 600 g hvedemel
- 1 gulerod
Sådan tilberedes risboller:
- Riv guleroden.
- Lun vandet, og rør gæren ud i det i dit dejfad.
- Tilsæt revet gulerod.
- Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt godt.
- Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1½ time.
- Ælt dejen igen – tilsæt evt. mere mel.
- Form dejen til 16 risboller, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Lad dem hæve 45 min.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Pensl risbollerne med vand, og bag dem i 15-20 min.
Dommen:
Ris er bare FANTASTISK i brød og boller – de bliver så dejlig fuktige! Når de også holder sig friske lenge samt få ryddet opp i køleskabet – whats not to like!
Hej Trine
Kogt perlebyg er også godt i bagværk, hvis man skulle have en rest af det.
Hilsen Beate