En herlig frokostret, der ikke tager ret lang tid at lave heller. Og så er røget sild jo ikke det dyreste, man kan købe.
- Kategori: Frokost
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 20 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1436/342 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 46 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 481/114
Protein: 7 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 13 g
Ingredienser:
- 4 røgede sild
- 1 blomkål
- 8 radiser
- 1 bdt. purløg
- 1 rødløg
- 1½ spsk. dijonsennep
- 1½ spsk. æblecidereddike
- 1½ spsk. ahornsirup
- Lidt vand
Tilbehør:
- 4 skiver rugbrød
Sådan tilberedes røget sild med råkost:
- Hak løget meget fint.
- Bland sennep, eddike, sirup og et par skefulde vand.
- Tilsæt løg.
- Snit blomkål meget fint.
- Skær radiserne i skiver.
- Klip purløg.
- Bland alle grøntsagerne i dressingen.
- Skær hovedet af sildene, åbn dem, og fjer ben.
- Vend dem om, og klap skindet, så det løsner sig, og træk det derefter af.
- Anret og servér med en skive brød.
Dommen:
Benny: Helt sikkert en ”gemmer”
Beate: Helt sikkert en ”gemmer”
- Bland råkosten.
- Fjern ben fra silden.
- Anret på tallerkner.