En herlig frokostret, der ikke tager ret lang tid at lave heller. Og så er røget sild jo ikke det dyreste, man kan købe.

  • Kategori: Frokost
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 20 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1436/342
  • Energifordeling:
    Protein: 25 %
    Fedt:
     29 %
    Kulhydrat: 46 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 481/114
    Protein: 7 g
    Fedt:
     4 g
    Kulhydrat: 13 g

Ingredienser:

  • 4 røgede sild
  • 1 blomkål
  • 8 radiser
  • 1 bdt. purløg
  • 1 rødløg
  • 1½ spsk. dijonsennep
  • 1½ spsk. æblecidereddike
  • 1½ spsk. ahornsirup
  • Lidt vand

Tilbehør:

  • 4 skiver rugbrød

Sådan tilberedes røget sild med råkost:

  1. Hak løget meget fint.
  2. Bland sennep, eddike, sirup og et par skefulde vand.
  3. Tilsæt løg.
  4. Snit blomkål meget fint.
  5. Skær radiserne i skiver.
  6. Klip purløg.
  7. Bland alle grøntsagerne i dressingen.
  8. Skær hovedet af sildene, åbn dem, og fjer ben.
  9. Vend dem om, og klap skindet, så det løsner sig, og træk det derefter af.
  10. Anret og servér med en skive brød.

Dommen:

Benny: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Beate:4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!