Ad, svinelever kan man da ikke spise! Jo, det kan man faktisk godt, og det smager endda dejligt. Rødvinsmarineret stegt, lever bliver lidt mørk pga. af rødvinen.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 400 g svinelever
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2½ dl rødvin
  • 2 løg
  • 250 g champignoner
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvedemel
  • 1 dl grønsagsbouillon
  • 200 g frosne ærter
  • Ribsgele
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 300 g frisk pasta

 

Sådan tilberedes rødvinsmarineret, stegt lever

  1. Fjern eventuelle sener fra leveren, og skær den i strimler.
  2. Pil hvidløgene, og pres dem. Bland hvidløg og rosmarin med rødvinen.
  3. Læg leverstrimlerne i marinaden, og lad dem trække i ca. 1 time.
  4. Pil løgene, og skær dem i ringe.
  5. Skær roden af champignonerne, skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
  6. Varm olien i en gryde, og svits løg og champignon, uden at løgene bliver brune. Drys mel over, og tilsæt bouillon. Kog op.
  7. Si marinaden fra leveren, og hæld den i gryden. Kog lagen med i ca. 5 min, ved svag varme. Tilsæt kødet, og kog i yderligere 3-5 minutter.
  8. Tilsæt ærter, kog op, og smag saucen til med ribsgele, salt og peber.
  9. Hæld 1 l vand i en gryde, tilsæt salt (ca. 1 tsk.), læg låg over, og kog op. Kom pastaen i, og kog den som angivet på emballagen (3-5 minutter). Hæld herefter vandet fra, og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 1 time og 25 minutter, inkl. trækketid
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    2238/533
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 21 %
    Kulhydrat: 53 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    542/129
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 14 g

Andre opskrifter med lever

Stegt kalvelever med bløde løg

Stegt kalvelever med bløde løg

Helstegt svinelever

Helstegt svinelever

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

Stegt kyllingelever med tomatsalat og bagt kartoffel

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Sprød kalvelever med spicy rosenkål

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rødvinsmarineret, stegt lever
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)