Ad, svinelever kan man da ikke spise! Jo, det kan man faktisk godt, og det smager endda dejligt. Rødvinsmarineret stegt, lever bliver lidt mørk pga. af rødvinen.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 400 g svinelever
- 2 fed hvidløg
- 2 tsk. tørret rosmarin
- 2½ dl rødvin
- 2 løg
- 250 g champignoner
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. hvedemel
- 1 dl grønsagsbouillon
- 200 g frosne ærter
- Ribsgele
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 300 g frisk pasta
Sådan tilberedes rødvinsmarineret, stegt lever
- Fjern eventuelle sener fra leveren, og skær den i strimler.
- Pil hvidløgene, og pres dem. Bland hvidløg og rosmarin med rødvinen.
- Læg leverstrimlerne i marinaden, og lad dem trække i ca. 1 time.
- Pil løgene, og skær dem i ringe.
- Skær roden af champignonerne, skyl champignonerne, og skær dem i skiver.
- Varm olien i en gryde, og svits løg og champignon, uden at løgene bliver brune. Drys mel over, og tilsæt bouillon. Kog op.
- Si marinaden fra leveren, og hæld den i gryden. Kog lagen med i ca. 5 min, ved svag varme. Tilsæt kødet, og kog i yderligere 3-5 minutter.
- Tilsæt ærter, kog op, og smag saucen til med ribsgele, salt og peber.
- Hæld 1 l vand i en gryde, tilsæt salt (ca. 1 tsk.), læg låg over, og kog op. Kom pastaen i, og kog den som angivet på emballagen (3-5 minutter). Hæld herefter vandet fra, og lad pastaen dryppe af i et dørslag.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time og 25 minutter, inkl. trækketid
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2238/533 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 21 %
Kulhydrat: 53 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 542/129
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 14 g
Informationer
Opskriftens navn
Rødvinsmarineret, stegt lever
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on