Rødspættefileter med hvidvinssauce er en virkelig, virkelig lækker ret. Desværre blev mange af billederne dårlige, men det ændrer jo ikke på smagen. Og husk så, at frisk fisk smager bare bedre.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g rødspættefilet
  • 2 løg
  • 1 dl hvidvin
  • 250 g asparges
  • 15 g stegemargarine
  • 1 dl fløde 9 %
  • 2 spsk. kapers
  • 1 rød peberfrugt
  • 100 g rejer
  • 1 dl hønsebouillon
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler

Sådan tilberedes rødspættefileter med hvidvinssauce

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Krydr rødspættefileterne med salt og peber på begge sider, og steg dem på en varm pande i margarinen, til de er gyldne.
  3. Skær løg og peberfrugt i tern, og skær aspargeserne i mindre stykker, efter den nederste træede del er knækket af.
  4. Kog løg, hvidvin og hønsebouillon ind til ca. en fjerdedel.
  5. Tilsæt fløden, og kog igen ind.
  6. Smag til med salt og peber, og tilsæt kapers, peberfrugt, rejer og asparges 1 minut før servering, så de varmes igennem.
  7. Servér fisk og sovs med de kogte kartofler til.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1664/396
  • Energifordeling:
    Protein: 33 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 43 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    339/81
    Protein: 7 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 8 g

Andre opskrifter med rødspætte

Rødspætteruller med pesto af nødder

Rødspætteruller med pesto af nødder

Helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

Helstegt rødspætte med honningglaserede rødbeder

Rugbrød med stegt rødspættefilet

Rugbrød med stegt rødspættefilet

Persillestegt rødspættefilet med remouladerelish

Persillestegt rødspættefilet med remouladerelish

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Rødspættefileter med hvidvinssauce
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)