Trukket svinekød! Har du ikke smagt pulled pork, så giv dig tiden til at lave det, for det smager skønt og er al tiden værd.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 2 timer og 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1749/417 - Energifordeling:
Protein: 21 %
Fedt: 29 %
Kulhydrat: 50 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 485/115
Protein: 6 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 14 g
Ingredienser:
- 400 g nakkekoteletter (eller nakkesteg)
- 2 løg
- 1 rød chili
- 1 tsk. spidskommen
- 4 nelliker
- 4 dl vand
- 1 rødløg
- 4 rugboller
- 300 g hvidkål (eller spidskål)
- 2 gulerødder
- 8 drueagurker (a 20 g)
- 3 spsk. eddike
- 1 spsk. sukker
- 1 dl Miracle Whip light
- 2-3 tsk. sød chilisauce
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes pulled pork-burger:
- Tænd ovnen på 170° C.
- Læg koteletterne i et ovnfast fad.
- Pil løgene, og hak dem og chili groft, og vend det sammen med spidskommen, nelliker og salt og peber, og bland det med kødet.
- Hæld vand i fadet, dæk med stanniol, og sæt det i ovnen i 2½ time.
- Snit kålen fint.
- Skræl gulerødderne, og riv dem groft.
- Skær 4 drueagurker i små tern.
- Bland kål, gulerødder og drueagurk.
- Pisk eddike, sukker og lidt salt sammen, og hæld det over de snittede grøntsager.
- Bland godt, og sæt coleslawen på køl i mindst 1 time.
- Rør Miracle Whip og chilisauce sammen.
- Tag kødet ud af ovnen, og læg bollerne ind.
- Tag kødet op af fadet, og pluk/træk det fra hinanden med 2 gafler til det bliver trevlet (pulled pork).
- Bland pulled pork med løg og chili fra fadet, og smag til med salt og peber.
- Pil rødløget, og skær det i ringe.
- Skær de sidste drueagurker i skiver på langs.
- Skær de varmede boller over, smør dem med chilimayonnaisen, og læg en burger sammen af coleslaw, pulled pork, agurk og rødløg.
Velbekomme!
Dommen:
Hej Beate.
Jeg skal have pulled pork til aftensmad i dag, dog lavet af svinekam 🙂 Jeg tæller kalorier og faldt derfor over denne opskrift. Jeg forstår dog ikke helt hvad udregningen er for. Er det kun for kødet (for så forstår jeg ikke de 14 % kulhydrat) eller er det for hele “burgeren”, for så synes jeg ikke det lyder af mange kalorier. Hvilket jo bare er skønt 😉
Hej Pernille.
Uuuh, jeg elsker pulled pork. 🙂
Næringsoplysningerne er altid for hele måltidet og pr. 100 g med mindre andet er oplyst. I dette tilfælde er der altså 417 kcal i én burger (115 kcal pr. 100 g). Nu ved jeg jo ikke hvor mange kcal, du havde til rådighed, men ca. 400 kcal er vel fint nok til et aftensmåltid for de fleste.
Håber det smagte. 🙂
Mvh
Beate
Hej Beate
Tak for inspiration til en coleslawopskrift uden mayonnaise og for at gøre mig opmærksom på, hvor lidt kalorier der egentlig er i Miracle Whip Light. Jeg synes dog at det samlede kalorie indhold i en burger er lidt lavt. Kan du huske hvor mange kalorier det er angivet til at være i de 100 g nakkekoteletter? Og hvor store var burgerbollerne, som vel ligger et sted mellem 2-300 kcal pr. 100 g?
Mvh.
Thomas
Hej Thomas
Der er 181 kcal pr. 100 g nakkekotelet (det er iflg. fødevareinstituttet), de svinder så lidt ved den lange tilberedningstid. Det er ikke burgerboller, der er brugt, kan jeg se, men grovboller (hermed rettet), der hver vejer 50 g og har et kcal-indhold på 240 g pr. 100 g – om de stadig er i handlen, ved jeg faktisk ikke – men Shulstad har en rugbolle (levebrød), der godt nok vejer 60 g pr. stk., men til gengæld er der kun 232 kcal pr. 100 g, så den ville være en fin erstatning.
Venlig hilsen
Beate