Vi har engang fået en færdigret, der blev kaldt farserede porrer. Her var hver enkelt porre pakket ind i fars, og man kunne så enten stege dem på pande eller i ovn. Om det var godt? Nej, Elisabeth nægtede simpelthen at spise det. Denne opskrift på porrer i fars er faktisk enkel at lave: Porrer i et fad, fars oven på. Og så smager den tilmed lækkert – hvis man altså kan lide porrer. Og den fik toppoint fra Elisabeth.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 500 g mager flæskefars
- 1 æggehvide
- 1½ dl minimælk
- 1 dl bouillon
- 3 spsk. mel
- 1 løg
- ½ tsk. olie
- 6 porrer
- 1 ds. tomatpasta
- ½ tsk. tørret timian
- 1 tsk. engelsk sauce
- 3-4 dråber tabascosauce
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
Sådan tilberedes porrer i fars
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Rens og kog porrerne i ganske kort tid.
- Hak løget fint.
- Rør fars, mel, salt, peber, æggehvide, mælk, bouillon og løg sammen.
- Læg porrerne i et ovnfast fad smurt med olie.
- Fordel farsen over porrerne.
- Sæt fadet ovnen i ca. 45 minutter.
- Kog kartoflerne møre i letsaltet vand.
- Rør tomatpasta sammen med så meget vand, at der i alt bliver 1 l juice.
- Rør juice, timian, engelsk sauce og tabascosauce sammen.
- Kog juicen ind uden låg, til konsistensen er cremet.
- Smag til med salt og peber.
- Servér med de kogte kartofler.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 1 time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2048/488 - Energifordeling:
Protein: 31 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 51 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 333/79
Protein: 6 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 10 g