I stedet for skinketern kan du i denne porre-broccoli-gratin bruge kyllingetern, kogt skinke eller kylling i tern. Husk stanniol, da broccolien nemt bliver mørk. Porre-broccoli-gratingen kan også tilberedes i grillen.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 150 g pastaskruer
  • 200 g skinketern (toppings)
  • 3 porrer
  • 250 g broccoli
  • 3 æg
  • 2½ dl minimælk
  • 100 g mager, revet ost
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes porre-broccoli-gratin

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Kog pastaen efter anvisningen på posen, og kom den i bunden af et ovnfast fad.
  3. Rens porrerne, og skær dem i skiver.
  4. Skyl broccolien, del den i buketter, og kog den let.
  5. Bland æg, mælk, salt og peber, pisk det sammen, og tilsæt osten.
  6. Læg grøntsagerne og skinken i fadet, og hæld æggemassen over.
  7. Dæk fadet med stanniol, og stil det i ovnen i 35-40 minutter.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 50 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1720/410
  • Energifordeling:
    Protein: 34 %
    Fedt: 24 %
    Kulhydrat: 42 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    391/93
    Protein: 8 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter op gratin

Indbagt kylling med pastinakgratin

Indbagt kylling med pastinakgratin

Blomkålsgratin

Blomkålsgratin

Jordskokgratin med marinerede grøntsager

Jordskokgratin med marinerede grøntsager

Torskegratin med savojkål og kartoffelmos

Torskegratin med savojkål og kartoffelmos

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Porre-broccoli-gratin
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)