Smashed potatoes smager skønt, og du behøver ikke skrælle kartofler. Vælg en mager pølser – kalkun, kylling – du kan også vælge vegetar (soja eller tofu), der kan være mindre fedt i end f.eks. wienerpølser, men stadig mere end i kalkun- eller kyllingepølser.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 45 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 2505/596
  • Energifordeling:
    Protein: 19 %
    Fedt:
     30 %
    Kulhydrat: 51 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 422/101
    Protein: 5 g
    Fedt: 
    3 g
    Kulhydrat: 12 g

Ingredienser:

  • 950 g bagekartofler
  • 55 g stegemargarine
  • 1 løg
  • 1 dl sød fransk sennep
  • 1⁄2 dl honning
  • 1 dl vand
  • 1 1⁄2 tsk. citronsaft
  • 4 kalkunpølser
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 400 g grønne bønner eller andre grøntsager

Sådan tilberedes pølser med smashed potatoes med skræl:

  1. Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem meget møre i usaltet vand.
  2. Pil løget, og skær det i meget tynde skiver.
  3. Lad 15 g stegemargarine bruse af i en kasserolle, dæmp varmen, tilsæt løg, og lad dem blive bløde og let gyldne (ca. 3-5 minutter).
  4. Tilsæt honning, og lad det smelte.
  5. Tilsæt sennep og vand, og rør saucen igennem. Lad saucen småkoge i et par minutter.
  6. Smag til med en lille smule peber og citronsaft.
  7. Rids evt. de fire pølser, og steg dem på en grillpande uden fedtstof.
  8. Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre i gryden.
  9. Giv bønnerne et opkog i letsaltet vand.
  10. Smelt resten af margarinen.
  11. Mos kartoflerne – stadig med skræl på – og tilsæt den smeltede margarine.
  12. Smag til med salt og peber.
  13. Servér straks med pølser, sauce og grønne bønner.

Dommen:

Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Beate: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!