Smashed potatoes smager skønt, og du behøver ikke skrælle kartofler. Vælg en mager pølser – kalkun, kylling – du kan også vælge vegetar (soja eller tofu), der kan være mindre fedt i end f.eks. wienerpølser, men stadig mere end i kalkun- eller kyllingepølser.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2505/596 - Energifordeling:
Protein: 19 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 51 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 422/101
Protein: 5 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 950 g bagekartofler
- 55 g stegemargarine
- 1 løg
- 1 dl sød fransk sennep
- 1⁄2 dl honning
- 1 dl vand
- 1 1⁄2 tsk. citronsaft
- 4 kalkunpølser
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 400 g grønne bønner eller andre grøntsager
Sådan tilberedes pølser med smashed potatoes med skræl:
- Skrub kartoflerne, skær dem i mindre stykker, og kog dem meget møre i usaltet vand.
- Pil løget, og skær det i meget tynde skiver.
- Lad 15 g stegemargarine bruse af i en kasserolle, dæmp varmen, tilsæt løg, og lad dem blive bløde og let gyldne (ca. 3-5 minutter).
- Tilsæt honning, og lad det smelte.
- Tilsæt sennep og vand, og rør saucen igennem. Lad saucen småkoge i et par minutter.
- Smag til med en lille smule peber og citronsaft.
- Rids evt. de fire pølser, og steg dem på en grillpande uden fedtstof.
- Hæld vandet fra kartoflerne, damp dem tørre i gryden.
- Giv bønnerne et opkog i letsaltet vand.
- Smelt resten af margarinen.
- Mos kartoflerne – stadig med skræl på – og tilsæt den smeltede margarine.
- Smag til med salt og peber.
- Servér straks med pølser, sauce og grønne bønner.
Dommen: