Top lækker pizza med tomat og basilikum – selv den voksne del af familien, som ellers ikke er så vild med pizza spiste op – og gav den toppoint.
Pizzaen smager også godt kold, så du kan tage den med i madpakken dagen efter – Du kan naturligvis også varme den lidt i ovnen, inden du spiser den.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 25 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1445/344 - Energifordeling:
Protein: 25 %
Fedt: 28 %
Kulhydrat: 47 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 464/111
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Ingredienser:
- 1 fuldkornspizzadej
- 750 g tomater
- 1 fed hvidløg
- 250 g revet mozzarellaost
- 50 g lufttørret skinke
- ½ dl hakket, frisk basilikum
Sådan tilberedes pizza med tomat, basilikum og mozzarella:
- Lad dejen ligge ved stuetemperatur i ca. ½ time.
- Tænd ovnen på 230° C.
- Rul dejen let ud, og læg den på en bageplade.
- Fold kanterne af dejen med fingrene for at danne en rand.
- Forbag i 8 minutter.
- Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem på køkkenrulle. Dæk med køkkenrulle, og lad dem stå 5 minutter.
- Hak hvidløget.
- Tag dejen ud af ovnen.
- Fordel hvidløg på dejen.
- Fordel halvdelen af osten over dejen.
- Fordel tomatskiver oven på, og drys med peber.
- Fordel resten af osten over.
- Bag i 5 minutter.
- Hak skinken.
- Steg skinken på en pande uden tilsætning af fedtstof.
- Drys skinken over pizza med tomat, og bag yderligere 1 minut, eller indtil skorpen er gylden.
- Drys basilikum over pizza med tomat og skinke, og lad den stå i 2 minutter.
- Skær pizza med tomat og basilikum i 4-8 stykker, og del med din familie 😉
Mums…
Ja, den er ikke så ringe 😉
/Beate