Superlækkert tilbehør. Kan anvendes ligesom pickles, på pålæg, til stegte retter m.m. Rør det med lidt græsk yoghurt, og du får i lækker “remoulade”.
- Kategori: Tilbehør
- Antal: Ca. 2 liter
- Tilberedning: 45 minutter + 24 timers trækketid
- Fryseegnet: Nej
- Energifordeling:
Protein: 13 %
Fedt: 5 %
Kulhydrat: 82 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 221/53
Protein: 2 g
Fedt: < 1 g
Kulhydrat: 11 g
Ingredienser:
- 300 g fint salt
- 2 3/4 l vand
- 1 broccoli
- 2 agurker
- 600 g skalotteløg
- 165 g sukker
- 1 2/3 tsk. sennepspulver
- 1 tsk. stødt ingefær
- 1 l eddike
- 30 g hvedemel
- 1 spsk. gurkemeje
Sådan tilberedes piccalilli relish:
- Opløs saltet i vandet.
- skær agurkerne i halve skiver, pil skalotteløgene, og skær dem i mindre stykker, og del broccolien i buketter, og skær stokken i små stykker.
- Kom grøntsagerne i vandet, læg låg på og lad dem stå i 24 timer.
- Hæld vandet fra grøntsagerne.
- Bland sukker, sennepspulver og ingefær med 8 dl af eddiken i en stor gryde.
- Rør grøntsagerne i, bring i kog, og lad det simre i 20 minutter.
- Bland mel og gurkemeje med den resterende eddike.
- Rør dette i grøntsagsblandingen, bring i kog, og kog et par minutter.
- Smag evt. til med mere sukker.
- Hæld blandingen i steriliserede konservesglas.
Dommen: