Superlækkert tilbehør. Kan anvendes ligesom pickles, på pålæg, til stegte retter m.m. Rør det med lidt græsk yoghurt, og du får i lækker “remoulade”.

  • Kategori: Tilbehør
  • Antal: Ca. 2 liter
  • Tilberedning: 45 minutter + 24 timers trækketid
  • Fryseegnet: Nej
  • Energifordeling:
    Protein: 13 %
    Fedt: 5 %
    Kulhydrat:
     82 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
     221/53
    Protein: 2 g
    Fedt:
     < 1 g
    Kulhydrat: 11 g

Ingredienser:

  • 300 g fint salt
  • 2 3/4 l vand
  • 1 broccoli
  • 2 agurker
  • 600 g skalotteløg
  • 165 g sukker
  • 1 2/3 tsk. sennepspulver
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 l eddike
  • 30 g hvedemel
  • 1 spsk. gurkemeje

Sådan tilberedes piccalilli relish:

  1. Opløs saltet i vandet.
  2. skær agurkerne i halve skiver, pil skalotteløgene, og skær dem i mindre stykker, og del broccolien i buketter, og skær stokken i små stykker.
  3. Kom grøntsagerne i vandet, læg låg på og lad dem stå i 24 timer.
  4. Hæld vandet fra grøntsagerne.
  5. Bland sukker, sennepspulver og ingefær med 8 dl af eddiken i en stor gryde.
  6. Rør grøntsagerne i, bring i kog, og lad det simre i 20 minutter.
  7. Bland mel og gurkemeje med den resterende eddike.
  8. Rør dette i grøntsagsblandingen, bring i kog, og kog et par minutter.
  9. Smag evt. til med mere sukker.
  10. Hæld blandingen i steriliserede konservesglas.

Dommen:

Filip: 4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”
Benny: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Farmor: 5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!