Det er ikke svært at lave småkager med en fedtprocent på maks. 30, men man skal også tænke på indholdet af sukker, når man taler om slik, søde drikke og kager. Nu skal man jo så ikke spise sig mæt i kagerne, da der jo ikke tale om et måltid.

  • Kategori: Bagværk
  • Antal: 60 stk.
  • Tilberedning: 25 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. stk.:
    KJ/Kcal: 368/88
  • Energifordeling:
    Protein: 6 %
    Fedt:
     14 %
    Kulhydrat: 80 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 1456/347
    Protein: 5 g
    Fedt:
     5 g
    Kulhydrat: 69 g

Ingredienser:

  • 4 æg
  • 700 g sukker
  • 4 spsk. Becel let, flydende margarine
  • 4 spsk. appelsinsaft
  • Reven skal af en appelsin
  • 400 g hvedemel
  • 60 g mørk chokolade 30 %

Sådan tilberedes choko-appelsinkager:

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Pisk æg, sukker og margarine sammen.
  3. Rør appelsinsaft og -skal i.
  4. Hak chokoladen, og vend den i dejen sammen med mel.
  5. Brug to teskeer til at sætte dejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for god afstand, da kagerne flyder meget ud.
  6. Bag kagerne i ca. 10 minutter.
  7. Opbevar kagerne i kagedåse med tætsluttende låg.

Dommen:

Natascha: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Filip: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Elisabeth: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Benny: 5 point ud af 5Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate: 4 point ud af 5Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

5 point ud af 5
Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!

 

 


Her finder du vores e-bøger om fedtfattig mad og livsstil!