Ingen kød – andet end det fra de sprøde fennikler og peberfrugterne – men sunde og lækre, velsmagende perlebyg.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 60 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1599/381 - Energifordeling:
Protein: 11 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 59 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 503/120
Protein: 4 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 17 g
Ingredienser:
- 600 g røde/gule snackpeber/peberfrugter
- 1 spsk. olivenolie
- 2-3 fennikelknolde – afhængig af størrelse
- 1 fed hvidløg
- 50 g valnødder
- 200 g perlebyg
- Saft af ½ citron
- 20 g parmesan, revet + lidt flager til servering
- 1 lille håndfuld persille
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes perlebyg med peberfrugt og fennikel:
- Tænd ovnen på 200° C.
- Skyl peberfrugterne, og skær dem i 3-4 dele på langs.
- Fjern kerner og stok.
- Læg dem med skindsiden opad på en bageplade, og sæt dem i ovnen, til de er sorte (ca. 20 minutter).
- Skru ned på 190° C.
- Læg peberfrugterne i en frysepose, og lad dem køle så meget af, at du kan røre ved dem, uden at brænde dig.
- Fjern skindet, og kassér det.
- Skær kødet i tern på 1½ x 1½ cm.
- Skær fennikel i 6-8 trekanter på den lange led (gem toppen).
- Hak hvidløget fint.
- Kom fennikel og hvidløg i et ovnfast fad.
- Dryp ½ spsk. olivenolie over, og krydr med salt og peber.
- Vend rundt, og stil fadet i ovnen i 20 minutter, til fenniklen er blød og begynder at karamellisere i kanterne.
- Kog byggen i rigeligt, kogende vand i 20 minutter. Lad dem hvile i 10 minutter, og lad dem herefter køle lidt af.
- Vend peberfrugterne og ½ spsk. olie i fadet med fennikel og hvidløg.
- Drys med valnødder, og bag yderligere 8-10 minutter, til valnødderne er let ristede.
- Hak persillen.
- Vend grøntsager og byg sammen med citronsaft, ost, persille og finthakket fennikeltop.
- Smag til, og krydr med salt og peber.
- Riv et par flager ost over og servér salaten varm.