Vores fiskeleverandør svigtede os . Men fisk ville vi have, så vi drog selv til fiskehandleren. Ikke det store udvalg! Vi valgte eksotisk tungefilet … eller pangasius som det retteligt hedder . Det blev lækkert.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 850 g små kartofler
- 1 spsk. spidskommenfrø
- 2 spsk. olie
- 2 spsk. vineddike
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 rød chilipeber
- 4 eksotisk tungefileter (pangasius)
- 6 spsk. rugmel
- 2 spsk. tandoori masala
- 15 g stegemargarine
- 200 g champignoner
- ½ dl cognac
- 2½ dl fløde 4 %
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 500 g grønne asparges
- 1 bdt. purløg
- Flagesalt
- Evt. lidt marineret søgræs (tang)
Sådan tilberedes pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges
- Skrub kartoflerne, og kog dem lige netop møre i usaltet vand – de må ikke koge ud.
- Rens champignonerne, og skær dem i mindre stykker – skær 1-2 stk. i skiver til pynt.
- Tænd på høj varme under en pande, og lad den blive rigtig godt varm. Rist champignonerne på den varme pande.
- Tilsæt cognac (tag champignonskiverne til pynt fra først), når champignonerne har fået farve.
- Sæt ild til dampene (husk at lukke emhætten først), og brænd spiritussen væk.
- Tilsæt fløden, og lad det hele koge stille og roligt ned til den rette konsistens ved lavt blus.
- Skyl chilipeberen, halver den på langs, fjern kernerne, og hak chilipeberen.
- Rist halvdelen til pynt.
- Bland rugmel og tandoori masala, og krydr blandingen med salt og peber.
- Vend fiskefileterne i blandingen.
- Steg fisken ca. 3 minutter på hver side i brunet margarine.
- Rist spidskommenfrøene i en tør støbejernsgryde, til frøene begynder at dufte.
- Tilsæt olien, eddiken, resten af chilien, rosmarin og kartofler.
- Svits til kartoflerne har taget farven – vend jævnligt.
- Tag kartoflerne af varmen, og klip skyllet purløg henover, og fordel det.
- Drys med flagesalt.
- Skyl aspargesene, knæk den nederste træede del af, og blancher dem i kogende, letsaltet vand.
- Pynt fisken med de ristede champignonskiver, chili og evt. søgræs.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 45 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 2080/495 - Energifordeling:
Protein: 18 %
Fedt: 27 %
Kulhydrat: 55 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 404/96
Protein: 4 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 12 g
Informationer
Opskriftens navn
Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on