Ovnbagt fisk med persillesmør er en frisk ret, som selvfølgelig også kan serveres med andre grøntsager. Tilberedt på denne måde bliver fisken mild i smagen. Faktisk taler Elisabeths karakter for sig selv, for hun er meget kræsen med fisk, men gav den alligevel fire ud af fem point.

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 600 g pangasiusfilet
  • 1 citron
  • 50 g stegemargarine
  • 1 lille håndfuld persille
  • 1 tsk. tørret estragon
  • ½ tsk. karry
  • 1 spsk. dijonsennep
  • Salt
  • Peber

Tilbehør

  • 800 g kartofler
  • 400 g asparges

Sådan tilberedes ovnbagt fisk med persillesmør

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
  2. Tænd ovnen på 225° C.
  3. Læg fiskene i et ovnfast fad. Fold den tynde ende af fisken ind, så den ligger under fisken.
  4. Krydr med salt og peber.
  5. Pres ca. 2 spsk. citronsaft ud over fisken.
  6. Rør smørret blødt, og tilsæt persille, estragon, karry og sennep.
  7. Fordel smørret over fisken.
  8. Dæk fadet med folie, og sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til fisken er mør.
  9. Øs smørret over fisken et par gange under stegning.
  10. Kog vand, og giv aspargesene et kort opkog (2-3 minutter).
  11. Servér med de kogte kartofler og citronbåde.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1551/369
  • Energifordeling:
    Protein: 35 %
    Fedt: 26 %
    Kulhydrat: 39 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    397/95
    Protein: 8 g
    Fedt: 3 g
    Kulhydrat: 9 g

Andre opskrifter med pangasius

Pangasiusruller i søde rodfrugter

Pangasiusruller i søde rodfrugter

Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges

Pangasius med flamberet champignonsauce, purløgskartofler og asparges

Fyldte fiskeruller

Fyldte fiskeruller

Grøntsagssuppe med fisk

Grøntsagssuppe med fisk

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ovnbagt fisk med persillesmør
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)