Ovnbagt fisk med persillesmør er en frisk ret, som selvfølgelig også kan serveres med andre grøntsager. Tilberedt på denne måde bliver fisken mild i smagen. Faktisk taler Elisabeths karakter for sig selv, for hun er meget kræsen med fisk, men gav den alligevel fire ud af fem point.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 600 g pangasiusfilet
- 1 citron
- 50 g stegemargarine
- 1 lille håndfuld persille
- 1 tsk. tørret estragon
- ½ tsk. karry
- 1 spsk. dijonsennep
- Salt
- Peber
Tilbehør
- 800 g kartofler
- 400 g asparges
Sådan tilberedes ovnbagt fisk med persillesmør
- Skræl kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand.
- Tænd ovnen på 225° C.
- Læg fiskene i et ovnfast fad. Fold den tynde ende af fisken ind, så den ligger under fisken.
- Krydr med salt og peber.
- Pres ca. 2 spsk. citronsaft ud over fisken.
- Rør smørret blødt, og tilsæt persille, estragon, karry og sennep.
- Fordel smørret over fisken.
- Dæk fadet med folie, og sæt det i ovnen i 20-25 minutter, til fisken er mør.
- Øs smørret over fisken et par gange under stegning.
- Kog vand, og giv aspargesene et kort opkog (2-3 minutter).
- Servér med de kogte kartofler og citronbåde.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1551/369 - Energifordeling:
Protein: 35 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 39 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 397/95
Protein: 8 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 9 g
Informationer
Opskriftens navn
Ovnbagt fisk med persillesmør
Forfatter
Beate Grandahl
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
1 Review(s) Based on