Lækker robust ret, som jo også kan laves som kalve osso buco – det skal så ikke have helt så lang tid.Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen. 

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 6 personer
  • Tilberedning: 3½ time
  • Fryseegnet: Ja
  • Pr. person:
    KJ/Kcal: 1838/438
  • Energifordeling:
    Protein: 29 %
    Fedt:
     26 %
    Kulhydrat: 37 %
    Alkohol: 8 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal: 
    384/91
    Protein: 7 g
    Fedt:
     3 g
    Kulhydrat: 8 g

Ingredienser:

  • 1.300 g osso buco
  • 2 spsk. mel
  • 3 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • Ca. 200 g selleri
  • 2 spsk. olie
  • 2½ dl vand
  • 2½ dl hvidvin
  • 3 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. tørret merian
  • 1 spsk. revet citronskal
  • 1 spsk. hakket persille
  • Salt
  • Peber

Tilbehør:

  • 1 kg kartofler
  • 1 dl mælk
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes okseossobuco:

  1. Vend kødstykkerne i mel blandet med salt og peber.
  2. Pil løg og 2 fed hvidløg, og hak dem.
  3. Skræl gulerødder og selleri, og skær begge dele i små stave.
  4. Varm olien op i en tykbundet gryde, og brun kødet. Tag det op.
  5. Brun løg og hvidløg, til de er gyldne. Svits grøntsagerne med.
  6. Bland kød og grøntsager i gryden.
  7. Tilsæt kogende vand, vin, tomatpure og merian.
  8. Læg låget på, og kog retten ved svag varme i 2-3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
  9. Smag retten til med krydderier.
  10. Bland revet citronskal, hakket persille og det sidste fed hvidløg, presset, og servér blandingen til retten.
  11. Servér endvidere med kartoffelmos.

Rette ville også sagtens kunne serveres med “zombie-hjerne” … Bagt selleri. Bag sellerien så længe at det bliver helt blødt. Når du stikker en kniv ind i det, skal du kunne trække den ud igen uden modstand.

Dommen:

Filip:  3 point ud af 5 Tjah, det kan vel godt spises
Benny:  5 point ud af 5 Yes, det vil jeg ha’ til min fødselsdag!
Beate:  4 point ud af 5 Helt sikkert en ”gemmer”

Samlet:

4 point ud af 5
Helt sikkert en ”gemmer”