Lækker robust ret, som jo også kan laves som kalve osso buco – det skal så ikke have helt så lang tid.Giv kødskiverne et par snit i kanten, så de ikke danner skål under stegningen.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 6 personer
- Tilberedning: 3½ time
- Fryseegnet: Ja
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1838/438 - Energifordeling:
Protein: 29 %
Fedt: 26 %
Kulhydrat: 37 %
Alkohol: 8 % - Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 384/91
Protein: 7 g
Fedt: 3 g
Kulhydrat: 8 g
Ingredienser:
- 1.300 g osso buco
- 2 spsk. mel
- 3 løg
- 3 fed hvidløg
- 3 gulerødder
- Ca. 200 g selleri
- 2 spsk. olie
- 2½ dl vand
- 2½ dl hvidvin
- 3 spsk. tomatpure
- 1 tsk. tørret merian
- 1 spsk. revet citronskal
- 1 spsk. hakket persille
- Salt
- Peber
Tilbehør:
- 1 kg kartofler
- 1 dl mælk
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes okseossobuco:
- Vend kødstykkerne i mel blandet med salt og peber.
- Pil løg og 2 fed hvidløg, og hak dem.
- Skræl gulerødder og selleri, og skær begge dele i små stave.
- Varm olien op i en tykbundet gryde, og brun kødet. Tag det op.
- Brun løg og hvidløg, til de er gyldne. Svits grøntsagerne med.
- Bland kød og grøntsager i gryden.
- Tilsæt kogende vand, vin, tomatpure og merian.
- Læg låget på, og kog retten ved svag varme i 2-3 timer, til kødet er så mørt, at det falder fra benene.
- Smag retten til med krydderier.
- Bland revet citronskal, hakket persille og det sidste fed hvidløg, presset, og servér blandingen til retten.
- Servér endvidere med kartoffelmos.
Rette ville også sagtens kunne serveres med “zombie-hjerne” … Bagt selleri. Bag sellerien så længe at det bliver helt blødt. Når du stikker en kniv ind i det, skal du kunne trække den ud igen uden modstand.
Dommen: