Kræs for dine gæster og/eller familien med denne skønne ret – oksefars på kartoffelbund med blandet frugt og grønt. Her er virkelig overraskelser for smagsløgene.
Personer
Minutter
Husker du, ligesom jeg, at førhen var de tidlige jordbær – ikke de danske – enten pi… sure eller uden smag. Sådan synes jeg ikke, det er mere. De spanske jordbær man kan købe i butikkerne nu, smager ganske udmærket. Der er også danske jordbær til salg – især på markedsdage – men de er en kende dyre endnu. Jeg glæder mig til, vi kan købe dem på hvert et gadehjørne, lige så snart vi kommer lidt længere ud på landet.
Ingredienser
- 4 bagekartofler
- 400 g mager oksefars
- 1 dl barbecuesauce
- 2 spsk. worcestershiresauce
- 2 løg
- 2 tsk. olie
- 1 spsk. honning
- 300 g jordbær
- 8 forårsløg
- 1 fennikel
- 1 squash
- 1 spsk. balsamicoeddike
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes oksefars på kartoffelbund med blandet frugt og grønt
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver, og kog dem i 10 minutter i letsaltet vand – de skal ikke koges møre.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Bland fars med barbecuesauce og worcestershiresauce, og krydr med salt og peber.
- Læg kartoflerne i bunden af et ildfast fad – eller i fire ovnfaste portionsskåle.
- Fordel farsen oven på.
- Pil løgene, Skær dem i tykke skiver, og læg dem oven på farsen.
- Pensl løgene med 1 tsk. af olien, og dryp med honningen.
- Bag det hele i ovnen i ca. 20 minutter.
- Rengør jordbærrene, nip dem, og skær dem i halve.
- Rengør forårsløgene, og skær lidt af den grønne top væk.
- Rengør fenniklen, og skær den i lange strimler.
- Skyl squashen, og skær den i lange, tynde strimler.
- Varm den sidste tsk. olie på en pande, og vend grøntsagerne på panden i et par minutter – de skal stadig være sprøde.
- Vend jordbærrene rundt på den varme pande i ganske kort tid.
- Dryp balsamicoeddike over, lige inden de tages af panden.
- Krydr grøntsager og jordbær med salt og peber.
- Servér grøntsager og jordbær til farsretten.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 40 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1942/462 - Energifordeling:
Protein: 26 %
Fedt: 18 %
Kulhydrat: 56 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 330/79
Protein: 5 g
Fedt: 2 g
Kulhydrat: 11 g