Kræs for dine gæster og/eller familien med denne skønne ret – oksefars på kartoffelbund med blandet frugt og grønt. Her er virkelig overraskelser for smagsløgene.

Personer

Minutter

Husker du, ligesom jeg, at førhen var de tidlige jordbær – ikke de danske – enten pi… sure eller uden smag. Sådan synes jeg ikke, det er mere. De spanske jordbær man kan købe i butikkerne nu, smager ganske udmærket. Der er også danske jordbær til salg – især på markedsdage – men de er en kende dyre endnu. Jeg glæder mig til, vi kan købe dem på hvert et gadehjørne, lige så snart vi kommer lidt længere ud på landet.

Ingredienser

  • 4 bagekartofler
  • 400 g mager oksefars
  • 1 dl barbecuesauce
  • 2 spsk. worcestershiresauce
  • 2 løg
  • 2 tsk. olie
  • 1 spsk. honning
  • 300 g jordbær
  • 8 forårsløg
  • 1 fennikel
  • 1 squash
  • 1 spsk. balsamicoeddike
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes oksefars på kartoffelbund med blandet frugt og grønt

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver, og kog dem i 10 minutter i letsaltet vand – de skal ikke koges møre.
  2. Tænd ovnen på 175° C.
  3. Bland fars med barbecuesauce og worcestershiresauce, og krydr med salt og peber.
  4. Læg kartoflerne i bunden af et ildfast fad – eller i fire ovnfaste portionsskåle.
  5. Fordel farsen oven på.
  6. Pil løgene, Skær dem i tykke skiver, og læg dem oven på farsen.
  7. Pensl løgene med 1 tsk. af olien, og dryp med honningen.
  8. Bag det hele i ovnen i ca. 20 minutter.
  9. Rengør jordbærrene, nip dem, og skær dem i halve.
  10. Rengør forårsløgene, og skær lidt af den grønne top væk.
  11. Rengør fenniklen, og skær den i lange strimler.
  12. Skyl squashen, og skær den i lange, tynde strimler.
  13. Varm den sidste tsk. olie på en pande, og vend grøntsagerne på panden i et par minutter – de skal stadig være sprøde.
  14. Vend jordbærrene rundt på den varme pande i ganske kort tid.
  15. Dryp balsamicoeddike over, lige inden de tages af panden.
  16. Krydr grøntsager og jordbær med salt og peber.
  17. Servér grøntsager og jordbær til farsretten.
  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 40 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1942/462
  • Energifordeling:
    Protein: 26 %
    Fedt: 18 %
    Kulhydrat: 56 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    330/79
    Protein: 5 g
    Fedt: 2 g
    Kulhydrat: 11 g

Andre opskrifter med jordbær

Vitello tonnato

Vitello tonnato

Koldskål

Koldskål

Stegt flæsk i ovn med jordbærsalat

Stegt flæsk i ovn med jordbærsalat

Kalvecuvette i hyldeblomst med agurkesalat og jordbær

Kalvecuvette i hyldeblomst med agurkesalat og jordbær

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Oksefars på kartoffelbund med blandet frugt og grønt
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)