Ørred med nudler, bønner og ærter – sukkerærter og wasabiærter – er en skøn smagskombination. Og så er retten ovenikøbet hurtigt lavet. 

Personer

Minutter

Ingredienser

  • 4 ørredfileter – i alt 400 g
  • 1 dl teriyakisauce
  • 250 g fuldkornsnudler
  • 300 g grønne bønner
  • 300 g sukkerærter
  • 1 spsk. olie
  • 100 g wasabiærter
  • 110 g bønnespirer
  • Salt
  • Peber
  • Salt
  • Peber

Sådan tilberedes Ørred med nudler, bønner og ærter

  1. Fjern eventuelle skæl fra fileterne.
  2. Læg ørredfileterne i et ovnfast fad, og hæld teriyakisauce over, og lad dem trække i 15 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200° C.
  4. Bag laksefileterne i ca. 15 minutter.
  5. Kog nudlerne efter anvisningen.
  6. Snit sukkerærterne, og lynsteg dem og bønnerne i olien i 2-3 minutter.
  7. Tilsæt nudler og wasabiærter, og lynsteg 1 minut mere.
  8. Smag til, og fordel bønnespirerne over retten.

Wasabi er en japansk, grøn peberrod – altså en rodfrugt. Det er mest kendt som en grøn pasta til sushi. Wasabiærter er tørrede kikærter omviklet med en dej som er tilsat wasabipulver. De giver smagsløgene et lille kick, men de giver dig ikke en brændende gane og tunge resten af aftenen. De bruges som regel til snacks.

  • Kategori: Hovedret
  • Antal: 4 personer
  • Tilberedning: 30 minutter
  • Fryseegnet: Nej
  • Pr. person:
    KJ/Kcal:
    1748/416
  • Energifordeling:
    Protein: 30 %
    Fedt: 30 %
    Kulhydrat: 40 %
  • Næringsindhold pr. 100 g:
    KJ/Kcal:
    452/108
    Protein: 8 g
    Fedt: 4 g
    Kulhydrat: 10 g

Andre opskrifter med ørred eller laks

Sandwich med røget ørred

Sandwich med røget ørred

Kedgeree med laks

Kedgeree med laks

Ørred i ovn

Ørred i ovn

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Varmrøget laks på groft brød med rygeostcreme

Informationer
recipe image
Opskriftens navn
Ørred med nudler, bønner og ærter
Forfatter
Udgivet på
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Totalt tidsforbrug
Gennemsnitlig bedømmelse
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)