Ørred med nudler, bønner og ærter – sukkerærter og wasabiærter – er en skøn smagskombination. Og så er retten ovenikøbet hurtigt lavet.
Personer
Minutter
Ingredienser
- 4 ørredfileter – i alt 400 g
- 1 dl teriyakisauce
- 250 g fuldkornsnudler
- 300 g grønne bønner
- 300 g sukkerærter
- 1 spsk. olie
- 100 g wasabiærter
- 110 g bønnespirer
- Salt
- Peber
- Salt
- Peber
Sådan tilberedes Ørred med nudler, bønner og ærter
- Fjern eventuelle skæl fra fileterne.
- Læg ørredfileterne i et ovnfast fad, og hæld teriyakisauce over, og lad dem trække i 15 minutter.
- Tænd ovnen på 200° C.
- Bag laksefileterne i ca. 15 minutter.
- Kog nudlerne efter anvisningen.
- Snit sukkerærterne, og lynsteg dem og bønnerne i olien i 2-3 minutter.
- Tilsæt nudler og wasabiærter, og lynsteg 1 minut mere.
- Smag til, og fordel bønnespirerne over retten.
Wasabi er en japansk, grøn peberrod – altså en rodfrugt. Det er mest kendt som en grøn pasta til sushi. Wasabiærter er tørrede kikærter omviklet med en dej som er tilsat wasabipulver. De giver smagsløgene et lille kick, men de giver dig ikke en brændende gane og tunge resten af aftenen. De bruges som regel til snacks.
- Kategori: Hovedret
- Antal: 4 personer
- Tilberedning: 30 minutter
- Fryseegnet: Nej
- Pr. person:
KJ/Kcal: 1748/416 - Energifordeling:
Protein: 30 %
Fedt: 30 %
Kulhydrat: 40 %
- Næringsindhold pr. 100 g:
KJ/Kcal: 452/108
Protein: 8 g
Fedt: 4 g
Kulhydrat: 10 g